עולם החימום התעשייתי התפתח משמעותית בשנים האחרונות, במיוחד בישראל. מגוון סוגי התנורים התעשייתיים בהם משתמשים למשל במפעלים ומעבדות הוא כיום רחב ביותר, ועסק אשר זקוק לתנור תעשייתי ספציפי יכול למצוא כאן גם מבחר מדגמי היצרניות המובילות והנחשבות ביותר בתחום. מהם הסוגים העיקריים של תנורים תעשייתיים ואמצעי חימום תעשייתי הזמינים כיום לרכישה בארץ? מהי רכישה נכונה ונבונה במקרה זה ועל מה חשוב לשים דגש?
אחד הסוגים המרכזיים והנפוצים ביותר של תנורים תעשייתיים הוא תנור מעבדה. קיימים דגמים רבים של תנורי מעבדה שניתן למצוא לרכישה בישראל, כך שניתן להתאים את התנור למעבדה ספציפית ולצרכים הייחודיים לה. קיימים תנורי מעבדה המיועדים לשימושים מסוימים (דוגמת חיסום, בדיקת מתכות יקרות, הלחמה וכיוצ"ב) כמו גם דגמים רבים של תנור מעבדה אוניברסלי, המתאימים למספר שימושים שונים. בישראל פועלות אינספור מעבדות במכוני מחקר ואוניברסיטאות, בשוק הפרטי ובתעשיות כמו ביוטק ותעשיית התרופות, כך שגם לא חסר היצע של תנורי מעבדה מתקדמים ואיכותיים ביותר.
מלבד תנורי מעבדה, זמינים סוגים רבים נוספים של תנורים תעשייתיים לרכישה כאן בארץ. למשל – תנורי ייבוש, תנורי וואקום, תנורי שריפה ותנורים לטמפרטורה גבוהה, תנורי זכוכית ותנורי קרמיקה, תנורי התכה (כולל תנורי התכה ייעודיים עבור מעבדות), תנורי מסוע, תנורי תא ועוד.
כל אחד מסוגי התנורים הללו מהווה בעצם קטגוריה בפני עצמה, בתוכה ניתן למצוא דגמים רבים ושונים. כך, יכול כל בית עסק ומפעל, מעבדה או כל מקום אחר אשר זקוק לאמצעי לחימום תעשייתי מקצועי וייעודי, למצוא בדיוק את סוג התנור התעשייתי הנכון והמתאים ביותר עבורו. זה מאפשר התמקצעות ובניית פסי ייצור ומעבדות ברמה המקצועית הגבוהה ביותר, וישראל אכן נמצאת בקדמת חזית פעילות המחקר והפיתוח במגוון תחומים שונים.
ההיצע הרחב והעשיר כל כך של תנורים תעשייתיים וגופי חימום תעשייתיים ייעודיים אמנם פותח בפנינו אפשרויות רבות ומגוונות, אך גם עשוי להציב אתגר במהלך החיפוש, הבחירה והרכישה של תנור שכזה. המבחר רחב ועשיר ולא כל תנור שנקנה יהיה מתאים או איכותי באותה מידה, מן הסתם.
ובכן, במקרה של מוצר כמו תנור תעשייתי, כאן בלינק, חשוב קודם כל לקנות דגם איכותי ומקצועי, גם אם הוא יקר יותר. זה ישתלם לנו בטווח הבינוני והארוך. דרך טובה להבטיח כי התנור שאנחנו קונים הוא אכן מקצועי ונחשב לאיכותי ומתקדם היא לבחור במוצר של חברות מוכרות ונחשבות בתחום. למשל, במקרה של תנורי מעבדה חברה מוכרת ונחשבת היא חברת Memmert, ובתחום התנורים התעשייתיים באופן כללי כדאי להכיר גם חברות כמו Nabertherm, ו – France Etuves.
בנוסף לזהות היצרנית, חשוב לוודא כמובן כי מקבלים אחריות מלאה על התנור, ובמקרה זה מדובר במוצרים עליהם ניתן לקבל גם שנתיים או שלוש של אחריות מלאה. חשוב מאוד לוודא כיצד והיכן בדיוק אתם מפעילים את האחריות במידת הצורך, ומהם תנאיה. למשל – האם אנחנו אמורים להביא את התנור למעבדת תיקון או שיבואו לקחת אותו מאיתנו? בתוך כמה זמן מבטיחים לנו את התיקון והאם בזמן זה מקבלים תנור חלופי?
חשוב להכיר את כל הנקודות הללו על מנת שתוכלו לבצע קנייה חכמה ומושכלת, כזו אשר לא תתחרטו עליה ובאמת תקדם ותשרת נאמנה את המוסד במסגרתו אתם פועלים.
חברה ישראלית המייבאת תנורים לתעשייה שהם תנורי איכות מחו"ל ומציעה שרות שוטף וחוזי תחזוקה שנתיים היא החברה המועדפת לבחירה נכונה ולראש שקט, תוך פעילת שוטפת של המפעל, ומניעת השבתת הייצור.
קרדיט תמונה FREEPIK