להיות הורים דורש ממש תואר שני. כל כך הרבה דברים חדשים שאף אחד לא סיפר לנו, וכל כך הרבה ידע שאנחנו חייבים לדעת, מיד, ועכשיו. כל טעות גורמת לנו לאשמה, וכל דבר שלא ידענו גורם לנו להרגיש "הורים לא טובים". ברור שזה מנהג לא בריא, המחשבה הזו שאנחנו לא מספיק טובים, אבל כדי להתגבר עליה צריך לפעמים הרבה שנים של הורות ואהבה עצמית. מה שעוד צריך, זה ידע בסיסי בהורות, ובתוך אינספור המידע הנדרש להורים המתחילים (או המתקדמים), יש כמה פיסות מידע חשובות במיוחד. אחת מהן היא על בקבוקי תינוקות.
הבקבוק של התינוק שלכם נמצא במגע ישיר ומיידי עם הפה שלו, מה שאומר שהוא בקשר ישיר עם החיידקים והבקטריות הייחודיות לילד שלכם, וההשפעה של הבקבוק חשובה. קשה להסביר עד כמה היא חשובה בלי להיכנס לתוצאות מחקרים על התחום, אז פשוט קחו את המילה שלנו – הבקבוק שלהם משפיע עליהם, והרבה.
חשוב להתאים את גודל הבקבוק לגודל כף היד של התינוק. מדובר בעיצובים שונים, כאשר עיצוב מתקדם ממש ידמה שד, עם מבנה עגול. בקבוקי תינוקות מגיעים לרוב בנפחים של 150-240 מ"ל. יותר מזה עלול להיות כבד מדי להחזקה ארוכה ועלול ממש לייצר נזק במפרק כף היד.
גודל הפטמות משפיע גם על רמת היניקה האפשרית, וכמה התנגדות מייצר הבקבוק, או יותר נכון הפטמה, בפעולה היניקה. בקבוקי תינוקות שונים מציעים מגוון פטמות מתחלפות להתאמה לשלבי ההתפתחות של התינוק שלכם, מקטן, דרך בינוני ועד גדול.