כרוב שלם אפוי וצלוי קונפי בתנור בניחוח תימין שום וסילן טבעוני ללא גלוטן:
לקחת כרוב בינוני גדול(שנכנס לסיר גחנון סגור),
לקדוח חור בחלק העליון(עם מקדח ממולאים בקוטר 2 וחצי ס״מ 3/4 עומק,
לחתוך עם סכין 6 חריצים שווים ל 3/4 עומק(כאילו לשישה משולשים),
להכין רוטב:(בצנצנת)רבע כוס שמן זית 3 גבעולי תימין(רק העלים)2 כפות סילן טבעי כפית שטוחה מלח הימליה רבע כפית פלפל שחור גרוס כף שום כתוש כפית גרידת לימון יבשה(אפשר כף גרידת לימון טרייה)2 כפות רוטב צילי מתוק לערבב בניעור לתערובת אחידה,
לקחת 2 ניירות אפייה אחד על השני להכניס לסיר הגחנון,
להניח את הכרוב על החיתוכים למעלה,
למזוג את הוטב בחור המרכזי הרוטב יכנס לחריצים,
לעטוף את הכרוב עם הניירות לסגור את המכסה,
להכניס לתנור חם על 180 מעלות טורבו ל 3 שעות,
להוציא לפתוח את המכסה והנייר ובתאבון.
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.