כרוב כבוש ביתי בטעם של פעם עשיר בניחוח קימל וסלרי מבית סבתה אסתר(טבעוני ללא גלוטן)

כרוב כבוש ביתי בטעם של פעם עשיר בניחוח קימל וסלרי מבית סבתה אסתר(טבעוני ללא גלוטן):
לקחת כרוב בינוני( 1 וחצי ק“ג ברוטו)להסיר עלים לא יפים,
להסיר 2 עלים לשמור,
לחתוך את הכרוב ל 4 מכיוון הגזע לחתוך את רבע הגזע לשמור,
לקצוץ לרצועות דקדק או בסכין או במעבד מזון להכניס לקערת ערבוב,
להוסיף 2.5 גרם מלח לכל 100 גרם כרוב(ללא תוספת הגזר והסלרי) לערבב תוך כדאי מעיכה (קיווצ'וץ)עם היד 5 דקות,
להמתין שעתיים,
להוסיף כף זרעי קימל כתושים מעט בעלי ומכתש כוס גבעולי סלרי צעירים ודקים עם מעט עלים קצוצים דקדק 2 גזרים מגורדים על פומפייה גסה לערבב,
לעקר צנצנת עם כוס מים רותחים תוך מעבר המים בכל הצנצנת לקרר,
להכניס את הכרוב (שהגיר בינתיים נוזלים)עם הנוזלים לדחוס שהנוזלים יהיו מעל הכרוב החתוך(אם אין מספיק נוזלים להוסיף מעט מים מינרליים ומעט מלח,
לכסות בעלים ששמרנו וברבעי הגזע (שהנוזל יכסה את הכרוב ושהכרוב לא יצוף)לסגור להניח במקום מואר על צלחת עמוקה(לא בשמש),
במהלך הימים הראשונים יש הצטברות של גזים יש לשחרר אותם,
לאחר יומיים להעביר לשיש,
לאחר 8 ימים הכרוב מוכן,
להסיר את רבעי הגזע והעלים למקרר ובתאבון.
(החיידקים שנוצרים מתסיסת הכרוב בריאים מאוד למערכת העיכול=פרוביוטיקה)מתכון מבית סבתא אסתר עובר מדור לדור (התהליך לוקח 10 ימים אבל שווה מאוד)

הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.

ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.

♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ 

בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.

"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים  חידושים הגרלות והפתעות״

אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.

מענה על שאלות מהיר וזמין.

לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה