עלי גפן ממולאים באורז עם צימוקים ובצל מקורמל טבעוני ללא גלוטן:
לקטוף עלי גפן ואו לקנות לשטוף(קטפתי אצל חבר עכשיו הלבלוב העלים צעירים ודקים),
לחלוט במים רותחים עם 3 כפות מיץ לימון וכף מלח במשך 6 דקות לסנן ולצנן,(לניקוי חיטוי וריכוך),
למילוי:להכין כוס אורז בסמטי (אני הכנתי במיקרו כלי פיירקס 2 וחצי ליטר עם מכסה כוס אורז בסמטי כפית שמן קורט מלח הימלייה 2 ורבע כוסות מים רותחים 16 דקות יוצא אחד אחד),
להוסיף 4 בצלים מקורמלים 100 גרם צימוקים כפית מתיבוליות השף הפשוט-ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)כפית
מתיבוליות השף הפשוט-מלח בצל(מלח ארבעת הבצלים טבעי ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)חצי כפית פלפל שחור גרוס מעט מלח הימלאיה לערבב.
להניח כף מהמילוי על תחתית העלה לקפל את שני הצדדים למרכז ולגלגל לגליל(לחזור על הפעולה עם כל העלים),
להניח בתחתית סיר בינוני עלים קטנים וקרועים 3 טבעות של לימון יבש(מתכון הוראות הכנה אצלי בבלוג)ו 4 טבעות לימון טרי בעובי חצי ס״מ,
להניח מעל את עלי הגפן המלאים בצפיפות,
להניח מעל 3 טבעות לימון יבש 4 טבעות לימון טרי בעובי חצי ס״מ,
לערבב בכוס מים רותחים כף וחצי סילן 2 כפות שמן זית חצי כפית אבקת לימון(מתכון הכנה אצלי בבלוג) לזלף מעל,
להניח מעל 3 צלחות למשקולת,
לבשל על אש הכי קטנה 35 דקות ובתאבון.
(התערובת מספיקה ל 45 עלי גפן)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.