בצל מקורמל טבעי ביתי לשימוש עתידי קפוא טבעוני ללא גלוטן:
לקלף ולחתוך לקוביות קטנות 10 ק"ג בצל(לאחר קילוף 8.7 ק״ג),
אני קונה בזול עושה כמות ומקפיא בקופסאות הכרים מתלכלכות פעם אחת,
אני חותך במעבד מזון עם סכין לקוביות ואו חותך ביד,
להכניס ל 2 מחבתות סוטז קוטר 30,
למלא 500 מ״ל שמן בכל אחת וכפית מלח(עוזר להגרת ואידוי המים),
להתחיל לטגן שהשמן קר על חום בינוני נמוך,
הקרמול נמשך כשלוש שעות תוך כדי ערבוב,
הבצל מצטמצם ומאדה מים,
לאט לאט הבצל מתחיל להתקרמל מהסוכר הפנימי שלו,
אם סבלנות ותוך כדאי ערבוב מקבל צבע קרמל יפה,
(אם הקרמל נדבק לתחתית להוסיף חצי כוס מים ולסגור את המכסה לערבב ולחזור על הפעולה כל פעם שיש חריכה בתחתית)
להעביר למסננת לירידת עודפי נוזלים ושמן ולשפוך אותם,
לאכסן בקופסאות ולהקפיא,
כל כף וחצי בצל מקורמל=לבצל בגודל אגרוף ובתאבון.
(אם רוצים לזרז את התהליך ניתן להוסיף לכל מחבת 2 כפות סוכר)(כ90% מהבצל הם מים),(כמובן אפשר להקטין כמויות),
(מ 8.7 ק"ג בצל יצאו 3.16 ק"ג בצל מקורמל ב 7 קופסאות).
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.