לחמא בעג‘ון(פיתה פלאפל) ללג בעומר ויום העצמאות ללא גלוטן:
להכין דייסת פלאפל:להשרות 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה גדולה תופח הרבה עם מים וכפית סודה לשתייה ל 12-18 שעות לסנן,
לטחון(לקערת ערבוב)במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 3 בצלים חבילת כוסברה חבילת פטרוזיליה 2 כפות זרעי כוסברה(גרוסים)12 שיני שום גדולות לערבב,
להוסיף 2 כפיות כמון כפית פלפל שחור גרוס 2 כפיות מלח הימלאיה כפית סודה לשתייה 1 וחצי כוסות מים לערבב,
(אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים),
להכניס לקופסאות אכסון ולמקפיא נשמר עד שנה(מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת מטגנים ובתאבון),
(מ 1 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים כ 3 ק"ג דייסה,
לפחות כמות יש לחלק את תוספות באותו היחס,
בתערובת לפלאפל אין קמח=ללא גלוטן,
ובשעת הצורך להפשיר לחמם שמן עמוק,
ליצור כדורים עם מכשיר פלאפל לטגן עד הזהבה פלוס להעביר לנייר סופג(אפשר לאפות בתנור על נייר אפייה בריסוס מעט שמן על 190 מעלות טורבו),
לקחת כמה פיתות ללא גלוטן לחתוך לרוחב(לשני עיגולים)למרוח במעט שמן זית,
להניח מעל דייסת פלאפל בעובי 1 ס״מ להדק עם מזלג(ליצור דוגמת פסים),
להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה לרסס מעט שמן מעל,
להכניס לתנור חם על 190 מעלות טורבו,
לאפות עד הזהבה יפה והתחלת חריכת הקצוות ובתאבון.
(לבדוק את המאפה בתנור אחרי עשר דקות יוצא מעדן)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.