חזרת כתומה(גזר)(חריין ביידיש)חריפה אש לראש השנה ופסח טבעוני ללא גלוטן:
לבשל 650 גרם גזר אחרי קילוף עד רכות לסנן ולצנן,
לרסק את הגזר חצי על פומפייה עדינה וחצי על פומפייה גסה,
להכניס לקערה לערבב,
לקחת שורש חזרת אחרי קילוף וניקוי 200 ג“ר לרסק על פומפייה דקה לפירורים קטנים,
(זהירות מאדי החזרת חריף מאוד לאוורר את הבית-עולה למוח),
(אני ריסקתי במעבד מזון אדי החריפות פחות משפיעים)
להכניס לקערת ערבוב,
לפני ערבוב החזרת יש לבדוק את חריפות החזרת ואולי להכניס פחות)
להוסיף 4 כפות סוכר חצי כוס חומץ 3 כפות מיץ לימון כפית מלח הימלייה לערבב,
להכניס למקרר לספיגת טעמים לפחות לשעתיים,
להכניס לצנצנות מעוקרות נשמר במקרר חצי שנה ובתאבון.
(כמובן ניתן להקטין כמויות ביחס שווה)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.