החלטתם על גידול ארנב בבית. דאגתם למרחב מחיה מעולה לארנב, הבאתם לו טונות של עלים כמו שהוא אוהב ואפילו התחלתם לגדל חסה בגינה. הכל טוב ויפה והעתיד נראה מזהיר, והארנב מתוק כמצופה. אך לפתע, מתגנבות להן בעיות... בהתחלה אתם רק מתעטשים קצת, לעתים מרגישים צריבה בעיניים ואולי גם תופעות נוספות. לוקח קצת זמן להודות בזה, אך צריך לומר זאת בקול: אתם מפתחים תגובה אלרגית למשהו שקשור בארנב שלכם.
פיתחתם תגובה אלרגית לארנב? קודם כל הירגעו. לאנשים שלא מגדלים בדרך כלל בעלי חיים, יש נטייה להילחץ ברגע שנוצרת בעיה בגידול הארנב (או כל בעל חיים). יש איזו ציפייה שהכל יזרום על מי מנוחות ושגידול חיית מחמד הוא רק כיף והנאה. אבל האמת היא, שהכנסת חיית מחמד לחיים לא שונה מכל מערכת יחסים משמעותית. לעתים נוצרות בעיות וכדי שמערכת היחסים תגדל ותתפתח, חשוב להתמודד איתן בסבלנות, מתוך רצון טוב להעמיק, להבין ולהשתנות.
שימו לב: הפרווה של הארנב ברוב רובם של המקרים היא לא הסיבה לתגובה האלרגית. פרוות הארנב נחשבת להיפו-אלרגנית ובמרבית המקרים כמתפתחת אלרגיה לארנב היא נגרמת מסיבות אחרות שרובן הגדול כלל לא קשור לארנב עצמו.
כדי להתמודד עם התגובות האלרגיות שנוצרות עקב חשיפה לדברים הנ"ל, מומלץ לעשות כמה פעולות: ראשית, להשתדל להאכיל את הארנב רק עם כפפות ומסכה, להרחיק את אזור המחיה של הארנב מאזורים בבית כמו חדר השינה והמטבח, לנסות להחליף לארנב מזון (לעתים האלרגיה היא לחיטה או לאחד מהמרכיבים האחרים במזון).
כמובן שכל ההמלצות הללו תקפות למקרים בהם התגובה האלרגית אינה חריפה. במקרה של תגובה חריפה יש לשמור על הבריאות ולהרחיק את הארנב באופן אחראי ובשום אופן לא לנטוש אותו.
לסיכום: פיתחתם אלרגיה לארנב שלכם? לא בטוח שהמשמעות של זה חייבת להיות פרידה. כדאי לבדוק את סוג המזון, את המצע עליו חי הארנב, ולשנות את אופן הטיפול בארנב. אם עוד לא לקחתם ארנב, שווה לבלות במחיצתו כמה שעות לפני שמחליטים סופית אם להביאו הביתה. כך ניתן למנוע כאב לב מיותר.
קרדיט תמונה Shutterstock