קינוחי קרמים טעימים במיוחד

קינוחים שמכינים אותם על בסיס של שמנת שייכים לקטגוריה מפנקת במיוחד של קינוחים עשירי טעמים ביניהם ישנם מוסים קלילים ואווריריים וגם קרמים עשירי מרקם כבדים. כל קינוח קרמי שכזה מציע חוויה קולינרית ייחודית במיוחד. לכבוד כל הקרמים שאנחנו כל כך אוהבים להתענג עליהם, הכנו לכם מאמר שיגרום לכם לקום וללכת למטבח להכין כאלו מיד.

רפרפות-

קרם ברולה -הרפרפת הראשונה שנתייחס אליה היא כמובן הקרם הצרפתי האהוב קרם הברולה. הקינוח עשוי מרפרפת בטעמי וניל עשירים ומעליה ישנה שכבת סוכר חום מקורמל המהווה מעטה קשיח שכיף לפצח ולאכול ביחד עם הרפרפת.

פלאן- זהו למעשה קרם קרמל שנוהגים להכין בצרפת, ספרד ואמריקה הלטינית. הקרם בעל מרקם חלקלק ומעליו ישנה שכבת רוטב קרמל. הוא לעיתים מזכיר את הקרם ברולה רק במקום מעטה קשיח יש רוטב קרמל טעים ורך.

מוסים-

הידעתם כי גם מוס השוקולד הוא פרי יצירתם של הצרפתים? מדובר בקינוח קליל ואוורירי שעשוי משילוב של קצפת, ביחד עם סוכר ושוקולד מומס. את התערובת יש לקפל יחד בעדינות כדי לא "לשבור" אותה ולאבד את האווריריות שלה.

מוס פירות גם הוא יצירה צרפתית הוא דומה מאוד למוס השוקולד, אך נהוג להכין אותו באמצעות מחית של פירות שונים כגון: פטל, תות או מנגו. משלבים את מחית הפירות בתנועות קיפול עדינות יחד עם הקצפת ומתקבל קינוח מרענן וטעים.

פודינגים-

פודינג אורז הוא פודינג שקיים ברחבי העולם בגרסאות שונות. הוא נוצר כשילוב בין אורז שמבשלים עם חלב או שמנת, ונהוג לשדרג את טעמיו עם מקל וניל, קינמון או אגוז מוסקט. ניתן להגיש אותו גם כפודינג חם וגם כפודינג קר.

ברד פודינג הוא קינוח אנגלי מסורתי שעשוי משאריות של לחם ישן בשילוב ביצים, שמנת, סוכר ותבלינים. נהוג לאפות אותו עד שהוא מזהיב ולהגישו לצד רוטב קרמל.

קינוחי קצפת

איטון מס – הוא קינוח בריטי מסורתי שנהוג להכין אותו בצורה "מבולגנת" ומכן שמו. הוא מכיל תערובת של חתיכות מרנג שבורות ביחד עם תותים וקצפת.

טריפל – קינוח בריטי נוסף שמכינים משכבות שכבות בתוך כלי שקוף. בתוך הכלי השקוף יש עוגת ספוג או בישקוטים או עוגיות, ומעליהן שכבות של פירות שונים ומעליהם קצפת ואז שכבה נוספת חדשה, כך שלוש פעמים חוזר על עצמו התהליך עד שמגיע החלק העליון שמעוטר גם הוא עם פירות וקצפת. ניתן להכין אותה גם על בסיס של שוקולד. 

סופלה

סופלה שוקולד או לימון שניהם קינוחים צרפתיים, הקינוח האוורירי עשוי מבסיס של חלמונים, בשילוב של סוכר עם שוקולד מומס, שאליהם מקפלים פנימה קצף חלבונים. בעת אפייתו הוא מתנפח מאוד ולרוב הוא מוגש עם אבקת סוכר או קצפת בצד.

פאי במילוי קצפת

האמריקאים חובבי פאי מושבעים זה ידוע מתחילת הזמנים. הם נוהגים למלא את הפאי במגוון רחב של סוגי קרמים, כך לדוגמה תוכלו לאכול פאי קרם בננה או פאי קרם קוקוס, כאשר בכל אחד מהם יהיה קרם בשילוב קצפת והפרי שממנו הקרם מוכן, המעטר את חלקו העליון של הפאי.

קינוחים במילוי קצפת

הפחזניות הן אחד הקינוחים המזוהים ביותר עם מילוי של קצפת למרות שמשולבים בהן גם קרמים וגלידות,  אך קצפת תמיד הייתה הברירה הטבעית למילוי פחזניות.

הקינוח האיטלקי קנולי הוא אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיש, הוא עשוי מבצק מרודד שסוגרים כצינור ואחר כך מטגנים אותו. לאחר שהוא מתקרר מזלפים לתוכו מילוי של קרם מגבינת ריקוטה בשילוב שבבי שוקולד ומעל בוזקים קצת אבקת סוכר.   

 

המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר