יש מאכלים שגורמים לנו להזיל ריר. זה טבעי, זה נורמלי, וזה נעים במיוחד, בעיקר כשזה מגיע על רקע ריחות וניחוחות של בשר הנצלה על האש. מסעדת בשרים איכותית תדע לא רק להגיש לנו בשר מושלם, אלא לגרום לנו לרייר כבר מקריאת התפריט שלה.
כשאהבה וידע ניכרים בכל משפט של תיאור המנות, אתם יודעים שאתם בידיים טובות, ואם בלוטות הרוק שלכם התחילו לעבוד, אז זה סימן טוב מאוד – אתם עומדים ליהנות מהארוחה הזו כפי שלא נהניתם מארוחה כבר הרבה זמן.
הבשר הוא חלק מהתרבות היהודית והישראלית, אבל הבשר הטוב והאיכותי הוא חלק מתרבות חדשה הדורשת לעצמה את הטוב ביותר. החיים קצרים, ואם כבר אוכלים משהו, עדיף שיהיה טוב, בטח כאשר מדובר בבשר. כל מי שאכל בשר לאורך חייו יודע, אפשר לאכול בשר מעולה ואפשר לאכול בשר שהרגו פעמיים – פעם בשחיטה ופעם נוספת על המחבת, וחבל.
קבלו השראה ממנות הבשר:
- הצ'וריסו הארגנטינאי - כשבשר בקר ארגנטינאי איכותי נטחן לתוך נקניקיות אדמדמות מפלפלים טחונים ומוגש כשעודנו חם ומהביל, מדובר ברגעים של אושר צרוף, בייחוד לחובבי הז'אנר. אחד הדברים המהנים ביותר לאוהבי הצ'וריסו הוא לצפות בחבר הטועם לראשונה את הפלא הזה, כאשר רואים על כל תו ותו בפניו את השמחה שהתעוררה נוכח התגלית של אוכל חדש וטעים כל כך.
- שקדי עגל רך – אל תגידו כלום לפני שטעמתם, מנה זו טעימה בצורה מפתיעה, שכן כאשר היא נעשית נכון, עם קלייה על גחלים לוחשות, נתחי השקדים הללו יגרמו לכם לגרגר מהנאה כמו חתול שיודע שמנת בשר נמצאת בדרך לצלחתו שלו.
- פורטרהאוס – אם יש סטייק שגורם לבלוטות הרוק לעבוד שעות נוספות מהנאה ייחודית ותגלית של עומקי טעמים בכל ביס וביס, זהו הפורטרהאוס. הפורטרהאוס מציע שילוב מושלם שאין להתחרות בו – רכות עד כדי אווירה של נימוחות בכל ביס, לצד עושר טעמים שקשה להבין עד שלא טועמים אותו, עם נגיסות מודעות שמחפשות את אחר חווית האושר הפנימי.
- פילה מיניון – או BIFE DE LOMO, מילולית מדובר ב"פילה עדין" או "פילה טעים", שם פשוט וישיר, ללא התחכמות מיותרת – זה פשוט טעים ללא עוררין. האזור הגאוגרפי ממנו מגיע הנתח, חלקה האחורי והגבוה של הפרה, הוא אזור של שרירים עדינים שאינם בשימוש תדיר ואדיר. התוצאה? נתח בשר רך מאוד וטעים מאוד, בחירה קלאסית של אוהבי בשר שמבינים עניין אך לא עושים עניין.
- אסאדו – התחלנו בארגנטינה עם הצ'וריסוס, אז למה לא לסיים באותה המדינה הגדולה והיפה, חובבת הבשרים והיין. כל שף מסעדת בשרים ידע להסביר לכם כי האסאדו הוא גם נתח בשר (נתח מספר 9) וגם צורת עשייה, כאשר המשמעות הוורבאלית היא בעצם בשר צלוי. הצלייה מתרחשת אט-אט מעל גחלים, ובטכניקה מאוד ספציפית, אשר הפכה את האסאדו למנה שהיא אירוע חברתי בפני עצמו, טעים וגם נעים.