מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה

לצערנו לא מעט סיטואציות בחיים מביאות אותנו לכך שאנחנו עלולים שלא להשתקם מתאונה, פציעה או מקרה בריאותי שחלילה נפל עלינו כאשר כל אלו מביאים לשאלה הגדולה, מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה ובכלל, למי פונים. כאשר נפגעתם כתוצאה ממחלה או תאונה ואיבדתם את היכולת לעבוד ולהשתכר תוכלו לתבוע על אובדן כושר העבודה. ביטוח זה נכלל במסגרת ביטוח מנהלים, ביטוח חיים או קרנות הפנסיה. איך עושים זאת, אל מי פונים ולמה חשוב שיהיה עורך דין מקצועי שילווה אתכם? כל התשובות כאן.

 

מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה ומהי הפוליסה המתאימה לכם?

ביטוח אובדן כושר עבודה נועד לסייע למבוטחים במקרה בו נפגע כושר עבודתם עקב מחלה או תאונה. הביטוח מעניק תשלום חודשי במקום השכר שאיבדו המבוטחים. כדי לקבל תגמול חודשי על המבוטחים להוכיח שאיבדו 75% מכושר עבודתם. ישנן פוליסות שמציעות תגמול גם במקרה של אובדן חלקי של היכולת לעבוד. ישנם שני סוגים מרכזיים של פוליסות:

  • פוליסה לפי עיסוק סביר - במסגרת פוליסה זו נבדקת יכולתם של המבוטחים לבצע את עבודתם המקורית או כל עיסוק סביר אחר המתאים להכשרתם המקצועית והשכלתם.

 

  • פוליסה עיסוקית - בפוליסה זו נבדקת יכולת המבוטחים לעבוד בעיסוק שבו עסקו טרםהפציעה או התפרצות המחלה ובמועד הכי קרוב לכך.

עיסוק סביר הוא עיסוק המתאים לניסיון המבוטחים, ההשכלה שלהם והעיסוק הקודם שלהם וכמו כן בהתאם לשכר שהרוויחו וחשוב לדעת הגדרה זו. פוליסות רבות בודקות האם המבוטחים יכולים לעסוק בכל עיסוק סביר אחר ולאו דווקא בעיסוק המקורי. במידה והמבוטחים איבדו את כושר העבודה הם זכאיים לקצבה בגובה של 75% מהשכר המבוטח. אם גם אתם תוהים מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה ללא ספק יש לנו את התשובות עבורכם.

 

כיצד חברות הביטוח בודקות את השכר הממוצע? 

בתהליך בו אתם מקבלים מענה על הבעיה מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה חברת הביטוח בודקת את השכר הממוצע של 12 החודשים הקודמים למקרה הביטוח. אם השכר המבוטח גבוה מהשכר הממוצע, התגמול יהיה לפי השכר הממוצע. אם השכר הממוצע נמוך מהשכר המבוטח, התגמול יהיה לפי השכר המבוטח. במקרה של מספר פוליסות אובדן כושר עבודה ניתן לקבל תשלום מכל הפוליסות יחד רק עד לגובה השכר בפועל. ישנן פוליסות שקובעות כי אם המבוטח מקבל תגמול מהביטוח הלאומי, הסכום יופחת מהתשלום שמגיע מחברת הביטוח.

 

מה הכי חשוב לדעת לפני רכישת פוליסה לאובדן כושר עבודה

כעת כאשר אתם כבר יודעים פחות או יותר מה עושים במקרה של אובדן כושר עבודה חשוב לדעת גם במה צריך להתמקד לפני שרוכשים פוליסה ולכן חשוב לבדוק את הנקודות הבאות:

  • האם הפוליסה מבטחת אובדן כושר עבודה במקצוע הספציפי או בכל מקצוע אחר.

 

  • מתי מתחיל התשלום במקרה של אובדן כושר עבודה, מהיום הראשון או לאחר 90 ימים.
  • האם הפוליסה מכסה גם אובדן חלקי של כושר העבודה.

אם התביעה נדחתה, אין צורך להתייאש. ניתן לפנות לעורך דין המתמחה בתחום, שיסייע לכם להתמודד עם הדחייה. חברת הביטוח תאלץ לשלם את ההוצאות ושכר הטרחה, כך שרובו ישולם על ידה. לעוד מידע איך עו"ד תאונות עבודה יעזור לכם בקרו באתר כבר עכשיו.

 

אל תוותרו על ליווי מקצועי לתוצאות מקסימליות

ביטוח אובדן כושר עבודה מספק רשת ביטחון כלכלית במקרה של פגיעה בכושר העבודה. חשוב להבין את התנאים והאפשרויות בפוליסה שבידכם ולפעול בצורה מושכלת במקרה של תביעה. פנייה לעורך דין מיומן תבטיח לכם ליווי מקצועי ותמיכה לאורך כל התהליך. משרד עורכי הדין ללזר הוא ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל בתחום תביעות בנזקי גוף ומימוש זכויות רפואיות. המשרד מייצג תובעים מול חברות הביטוח, משרד הביטחון וביטוח לאומי. צרו קשר כבר כעת.

רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר