הסכם גירושין - מה חשוב לדעת לפני גירושין

כל הליך הגירושין עצמו יכול לעיתים להיות לא נעים בכלל ומצד שני, במקרים רבים הצדדים מגיעים ביניהם להבנות ללא בעיות. בין אם הגירושין מסתיימים ברע ובין אם ההליך עובר בנעימים – כל זוג גרוש עורך ומכין בעזרת עורכי דין 'הסכם גירושין'.

אז מהו הסכם גירושין? מה הוא כולל? מי עורך אותו וכיצד? במאמר קצר זה נסביר מה חשוב לדעת לפני גירושין ועל הסכם הגירושין עצמו.

מה הם סוגי הגירושין השונים?

גירושין הוא הליך בו הבעל והאישה מחליטים שהם רוצים להפסיק את קשר הנישואים ביניהם. הגירושין יכולים להיות בהסכמת בני הזוג ואז מגישים לבית הדין הרבני 'בקשה משותפת לגירושין', או לחילופין מגישים 'תביעה לגירושין' אם הגירושין הם בהסכמת צד אחד בלבד.

אם ההגשה היא בהסכמה יכולים להיווצר חילוקי דעות בנוגע לסוגיות אחרות כגון משמורות, חלוקת רכוש או תשלומי מזונות. במקרים בהם קיימת אי הסכמה כזאת מגישים בקשה ליישוב סכסוך בבית הדין הרבני או בבית משפט לענייני משפחה.

במקרים בהם בני הזוג מסכימים על הסוגיות הנלוות – ניתן לערוך להם הסכם גירושין ולהגישו לאישור בית המשפט או לחלופין לאישור בית הדין.

במקרים בהם בני הזוג אינם מסכימים על אותם נושאים, מגישים בקשה ל'ישוב סכסוך' ומשם מתחילים להתנהל בין הצדדים דיונים על המקומות בהם הם לא מסכימים.

לאיפה הולכים בהליך גירושין?

בפסקה הקודמת הזכרנו שתי ערכאות שונות 'בית הדין הרבני' ו'בית משפט לענייני משפחה', לכל אחד מהם יש סמכויות שונות ולא כל ערכאה מוסמכת לבצע את כל ההליך.

לבית הדין הרבני יש סמכות בלעדית בכל הנוגע להסכמת הגירושין או לתביעת הגירושין וכן בבית הדין מתבצע טקס הגירושין עצמו.

לשתי הערכאות – בית המשפט לענייני משפחה וכן לבית הדין הרבני יש סמכות לדון בכל העניינים הנלווים לגירושין כגון משמורת, מזונות וכולי.

מהו הסכם גירושין?

הסכם גירושין הוא הסכם עליו חותמים שני בני הזוג לאחר שהגיעו להסכמות ביניהם בנוגע לעניינים הנלווים לנושאים הנלווים לגירושים שלהם.

ההסכם, לאחר שנערך על ידי עורכי דין וקיבל את הסכמתם וחתימתם של הצדדים, יוגש לאחת משתי הערכאות – בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני על מנת שיקבל אישור סופי ובזה נגמר הליך הגירושין.

על אילו נושאים מדבר הסכם הגירושין

הסכם גירושין מתייחס לכלל הנושאים הנלווים לגירושין וביניהם:

  • חלוקת הרכוש – איך יחלקו בני הזוג את הרכוש המשותף שהיה בבעלותם בזמן שהיו נשואים.
  • משמורת והסדרי ראיה – כמות הזמן שכל הורה נמצא עם הילדים המשותפים שנולדו לזוג במהלך הנישואין וכמה פעמים ייפגש כל הורה עם הילדים.
  • מזונות – תשלום חודשי קבוע שמשלם צד אחד לשני בשל הוצאות על גידול הילדים.
  • מדור – תשלום של בן הזוג לבת הזוג בדרך כלל, על הוצאות המגורים שלהם בשל גידול ילדים משותפים.
  • נושא הגט ותשלומי הכתובה.

מה קורה אם מפירים הסכם גירושין?

הסכם גירושין הוא די דומה לחוזה מבחינת הצעדים שאפשר לנקוט בהם כנגד הצד שמפר. הכלים בהם ניתן להשתמש בכל הפרה של הסכם גירושין משתנים כתלות בשאלה איזה חלק בהסכם הופר?

למשל הפרה של תשלומי מזונות, היא הפרה של התחייבות כספית. הפרה של התחייבות כזאת אפשר לאכוף באמצעות לשכת ההוצאה לפועל. הפרה של הסדרי ראייה וזמני שירות ניתן לאכוף באמצעות משטרה או תביעה לביזיון בית משפט.

סיכום

במאמר זה הסברנו בקצרה על סוגי הגירושין השונים, על המקומות בהם ניתן להתדיין בהליך גירושין וכן על הסכם הגירושין עצמו, מה הוא כולל בתוכו ומה יש לעשות אם הוא מופר.

 

הסכם גירושין הוא חלק חיוני ומשמעותי בהליך הגירושין. הוא מאפשר לבני הזוג להגיע להבנות בצורה מסודרת ולמנוע חילוקי דעות עתידיים. חשוב להיות מלווים בעורך דין מקצועי ומנוסה שידע להגן על הזכויות שלכם ולוודא שההסכם יהיה הוגן ומשקף את האינטרסים שלכם.

אם אתם עומדים בפני הליך גירושין, אל תהססו לפנות למשרד עורכי דין גירושין בתל אביב  - גלית צור, לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי מקצועי. אנחנו כאן כדי ללוות אתכם לאורך כל הדרך ולהבטיח שתקבלו את התמיכה וההגנה המשפטית הטובה ביותר. צרו קשר עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית ולצעוד בביטחון לקראת עתיד חדש.

קרדיט תמונה FREEPIK

 

המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר