זיוומלווח ממולאת במילוי מלית חומוס פיקנטית לסמבוסק:
להכין מלית חומוס פיקנטית:לקחת 750 ג״ר גרגירי חומוס לאחר בישול עד רכות מסוננים,
(אפשר קפוא מבושל ואפשר מקופסת שימורים),
למעוך עם מועך פירה ואו בפולסים במעבד מזון לתערובת גרגירית גסה,
(הסבתות העירקיות דפקו עם פטיש שניצלים)
לטגן 8 בצלים גדולים חתוכים דקדק עד הזהבה פלוס,
להוסיף חצי כפית פלפל שחור גרוס מעט צילי יבש גרוס כפית כורכום כפית כמון כף פפריקה כפית אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים)כפית מלח הימלייה לטגן לפתיחת טעמים 3 דקות,
(אם מיועד לילדים ללא הצילי),
להוסיף את תערובת החומוס המעוכה לערבב על אש קטנה 5 דקות לקרר לפני מילוי.
לקחת מלווחים להפשיר לקמח מעט לרדד עם מארוך לצורת ביצה מאורכת פי אחד וחצי מגודל המלווח,
להניח פס עבה מהמלית בצד הקרוב להתחלת הגלגול,
לגלגל לגליל ליצור צורת פרסה(להדק את הקצוות),
להניח שסוף הגלגול על נייר האפייה בתבנית אפייה למרוח ביצה ולפזר מעט שומשום קלוי,
לאפות על 190 מעלות טורבו עד הזהבה יפה ובתאבון.
(שארית המלית שימשה מתכון נוסף)(אפשר למלא בכל מילוי)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.