קניז (מאפה בצק עלים של הפולנים)במילוי פירה תפו"א ובצל מקורמל בניחוח זעתר:
להפשיר חבילת בצק עלים(1 ק״ג),
לבשל 2 וחצי ק"ג תפו"א בקוביות עם חצי כפית מלח הימליה וכף מתיבוליות השף הפשוט-ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)חצי כפית פלפל שחור גרוס(התבלינים נספגים בתפו״א),
לבשל עד רכות לסנן מנוזלים ליבש על האש 3 דקות,
להכין פירה חלק(אני הכנתי במכשיר מעיכה ידני לפירה החורים הקטנים ביותר),
להוסיף לפירה 5 בצלים מקורמלים כפית אבקת מתיבוליות השף הפשוט-ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת משורשים ועשבי תיבול טבעית ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)כפית
מתיבוליות השף הפשוט-מלח בצל(מלח ארבעת הבצלים טבעי ללא חומרים מוספים-יצור עצמי)חצי כפית פלפל שחור גרוס מלח הימליה לפי הטעם לערבב לקרר,
לפרוס את חבילת הבצק לחתוך ל 5 חלקים שווים לרדד כל חתיכה לעלה בגודל 20 על 30,
להוסיף על כל עלה הבצק פס עבה של פירה לקפל את שני הצדדים פנימה ולגלגל לגליל להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה,
למרוח ביצה לפזר תבלין זעתר,
להכניס לתנור חם על 200 טורבו מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.
(יתר המילוי(הפירה)שימש למתכונים נוספים)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.