בגידה יכולה לפגוע בצורה קשה ובלתי הפיכה במערכת היחסים הזוגית ולהוביל להשלכות משפטיות המשפיעות על זכויות הפנסיה. בישראל ישנם שמאמינים כי הבגידה אינה יכולה לגרום לאובדן זכויות סוציאליות. המאמר הזה נועד להציג עובדות משמעותיות שיכולות להועיל לניהול הליכי גירושין במקרים של בגידה ולסייע להליך המשפטי בצורה מושכלת. כידוע להליך הגירושין יש השלכות משמעותיות על המשך חייכם, ולכן אין להקל ראש כאשר ישנם זכויות המוקנות לכם לפי ההלכה, ובהמשך נראה שהגישה ההלכתית מפרשת כך גם את החוק.
כאמור, כאשר קשרים זוגיים מתמוטטים מכל סיבה שהיא, והגירושין הופכים להכרחיים, מגיע השלב שבו יש לעבור לניסוח הסכם גירושין או לחלופין לנהל הליך גירושין ללא הסכם. רבים מוצאים את עצמם במצב שבו הם לא יודעים איך להמשיך וכיצד להבטיח שהם לא ייפגעו כתוצאה מהגירושין, ובפרט במקרה של בגידה. טוען רבני יוכל לעזור לכם לצלוח את ההליך על הצד הטוב ביותר.
בתי הדין הרבניים בישראל קובעים לעיתים קרובות כי בגידה עלולה להוביל לאובדן חלק בזכויות הסוציאליות של בן הזוג הבוגד בזכויותיו של בן הזוג שפעל בנאמנות במסגרת הזוגית. לדוגמה, במקרה שבו האישה נתפסה בבגידה, היא עשויה לאבד את חלקה היחסי בפנסיה של האיש או חלקים מחלקה היחסי. פסיקות מסוג זה משקפות את תפיסת בתי הדין הרבניים, הרואים בבגידה פעולה חמורה המצדיקה את שלילת זכויות הפנסיה או חלק מהם כאשר לפי ההלכה אלו זכויות שאינם מגיעות לאישה. כלומר, גם אם לפי הנהוג שמתחלקים בפנסיה בחלקים שווים בהעדר הסכם ממון, כאשר האישה או האיש בגדו, יש מקום לחלוקת לא שוויונית בזכויות הסוציאליות, ואכן ישנם מקרים בהם האישה או האיש שבגדו מסכימים שכל צד יישאר בזכויותיו הסוציאליות מבלי לערוך חלוקה מאוזנת. במאמר זה נתמקד במקרים שבו אין הסכמה בין הצדדים והסוגייה עולה לדיון בבית הדין הרבני.
ישנם מקרים בהם הפסיקות של בתי הדין הרבניים סותרות את חוק יחסי ממון, הקובע כי בעת גירושין הרכוש יחולק שווה בשווה בין בני הזוג בהעדר הסכם ממון. טענות וערעורים רבים מועלים בנושא זה. חלק מהטענות הן כי המשפט העברי אינו צריך לגבור על חוק יחסי הממון, המבטיח חלוקה מאוזנת וברורה של הרכוש במקרים בהם אין מקום לחלוקה לא שיוונית על פי החוק. עם זאת, בתי הדין הרבניים נשארים נאמנים לפסיקותיהם וכאשר מדובר בבגידה ממושכת, ולכן מעשה שכזה מצדיק תגובה חריפה מצד החוק הדתי, אם כי חשוב לציין כי גם בחוק עצמו ישנם מקרים אשר מאפשרים חלוקה לא שוויונית. ולכן חשוב מאוד להתייעץ בכל מקרה עם טוען רבני לענייני גירושין , כדי לנהל את ההליך בצורה מושכלת אציין מקור מהפסיקה שעוסק בסוגייה, בלב ההחלטה בתיק שמספרו 9061 שהתנהל בפני כבוד הדיינים הרה"ג הרב יעקב זמיר. הרה"ג הרב שלמא שפירא. והרה"ג הרב אברהם שינדלר:
"עתה נתייחס לתביעת בא כח הבעל לקבוע שמועד איזון המשאבים בנוגע לפנסיית הבעל תהיה בתאריך בו החלה האישה את בגידותיה בבעלה.
בחוק יחסי ממון בין בני זוג התשל"ג 1973 בסעיף 6 (ג) נכתב "באין הסכמה בין בני זוג בשאלה מה מגיע מהאחד לשני או באיזה דרך יבוצע האיזון יחליט בית המשפט או בית הדין לפי הנסיבות". כלומר גם לא חלוקה שווה ממש.
גם בסעיף 8 נכתב "ראה בית המשפט נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת".
ובהמשך בסעיף קטן (3) לקבוע שאיזון שווי הנכסים כולם או מקצתם, לא יהיו לפי שווים בשעת פקיעת הנישואין אלא לפי שווים במועד מקודם יותר שיקבע" כלומר גם בסעיף זה בא לידי ביטוי האפשרות למתן שיקול דעת לבית הדין לקבוע שמועד איזון המשאבים יתייחס למועד מוקדם יותר שיקבע.
אין ספק וכל בר דעת מבין, שאבן היסוד של נישואין הוא בראש ובראשונה נאמנות בנישואין של האשה כלפי בעלה. וכן להיפך.
גם אם האשה אינה תורמת כל כך-בחיי השיתוף היום יומיים כמו בישול, ניקוי הבית גידול הילדים וכלשון ההלכה מורדת ממלאכות הבית, אין זה עילה מובהקת לגירושין כמו בגידה שהיא עילת כל העילות.
עוד בימי אבותינו הקדושים מימים ימימה הייתה ידועה החומרה הרבה שבני אנוש מכל העמים התייחסו לבגידה עם אשה נשואה, ראה מעשה אבימלך עם שרה בספר בראשית פרשת וירא פרק כ' פסוק ג' והלאה ומעשה פרעה מלך מצרים עם שרה, בראשית פרשת לך לך פרק י"ב פסוק י"א והלאה. ועיין עוד בסיום פסק הדין הנזכר לעיל שנפסק כי, מלבד הפסד כתובה ומזונות, האישה תקבל רק שישית מחלק הפנסיה של בעלה, וזאת בעקבות בגידתה.
כאשר נדרש ייצוג משפטי בפני בתי הדין הרבניים, בחירת טוען רבני גירושין מקצועי היא קריטית. טוען רבני מקצועי הוא מי שעבר בהצלחה את מבחני ההלכה והחוקים והוסמך רשמית לתפקידו. בחירת טוען רבני בעל ידע נרחב בהלכה ובפסיקה, כמו גם ניסיון מוכח בניהול הליכים בבית הדין, יכולה להבטיח את ההגנה הטובה ביותר על זכויותיכם לאורך התהליך המשפטי.
טוען רבני גירושין בעל ניסיון ידע להגן על זכויותיכם ולעצב הסכם גירושין מאוזן והוגן בו יצאו הצדדים מרוצים. ברגע זה, חשוב לפנות אל איש מקצוע שיש לו היכרות עמוקה עם התחום ויכול להציע לכם ייעוץ הלכתי- משפטי מעמיק שעולה על עצה חברית אקראית.
בברכה,
052-719-6716
קרדיט תמונה FREEPIK