קוגל ירושלמי מסורתי מאטריות אורז חגיגי לשבת וחג משודרג מבית סבתא לולה וסבתא אסתר צמחוני ללא גלוטן:
להשרות 700 גרם אטריות(מקלונים)אורז למשך 3 שעות במים לסנן להכניס לקערה לגזור עם מספריים לרצועות של 6-8 ס״מ,
להוסיף כוס ורבע סוכר דמררה 1 כפית פלפל שחור גרוס כוס צימוקים(שני צבעים מושרים חצי שעה במים חמים ומסוננים) כוס אגוזי מלך גרוסים דק כפית מלח הימלייה חצי כפית קינמון לערבב,
להכניס למחבת כוס ורבע סוכר דמררה וכוס שמן לחמם ולערבב עד שנוצר קרמל, (עד קבלת צבע של תמר)(זהירות מכוויות),
להוסיף בזהירות לקערה לערבב להמתין 5 דקות,
להוסיף 6 ביצים מקושקשות לערבב,
לצפות מבפנים עם נייר אפייה משומן סיר גחנון גדול,
להוסיף את התערובת להדק,
להכניס לתנור חם על 200 מעלות טורבו לשעה ורבע,
ואז להוריד ל 95 מעלות טורבו לאפות לילה שלם ובתאבון.
(הריח שיגע גם את השכנים יוצא מעדן)
(גודל הסיר קוטר 24 גובה 12)
(מתכון משודרג משולב שעובר כמה דורות במשפחה ויוצא מעדן)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.