השינה, החלומות והערות שלנו עוברים שינויים עמוקים בתקופה הזו. רבים מאיתנו חווים נדודי שינה, חלומות אינטנסיביים או מוזרים, וקושי במעבר לשינה רגועה. במקום שבו השינה והחלומות היו בעבר חלק מהשגרה שלנו, הם הפכו לאתגר שמאתגר את ההרגלים הבסיסיים ביותר שלנו.
אנחנו חיים בתקופה שבה המציאות והתפיסה העצמית שלנו משתנות. בלילה, כשאנחנו חולמים, אנחנו מתחברים למקום עמוק יותר בתודעה שלנו – מקום שמשתנה בגלים ומכתיב את חוויית השינה והחלימה שלנו. עם כל שינוי במציאות, גם "הרשתות העוריות" שלנו משתנות, וזה משפיע על היכולת שלנו לישון, לחלום ולהרגיש נוכחים.
כשאנחנו הולכים לישון, אנחנו למעשה מנסים לנוח בתוך מציאות שונה. בשינה אין לנו את היכולת להתרפק על ההרגלים שלנו, ואנחנו מתבקשים ללמוד משהו חדש – בין אם זה דימויים, ארכיטיפים או פשוט להרפות.
בתקופה הזו, השינה אינה כמו שהכרנו. אנחנו נדרשים להרפות ולמצוא רגעי נוכחות גם ביום וגם בלילה. לפעמים השינה לא באה, ובמקום לישון אנחנו חווים מצב של עירות שבו נפתחות תבניות חדשות בתוך הגוף והלב שלנו. זה מצב שדורש מאיתנו לנשום, להירגע, ולעזור לגוף להתכוונן לשינויים הללו.
בתוך כל השינויים הללו, ישנה גם הזדמנות ייחודית להיכנס לעולם החלימה בצורה מודעת יותר. חלומות בתקופה הזו יכולים לשמש כמדריכים רוחניים, להביא תובנות ולחשוף בפנינו תהליכים פנימיים עמוקים. ניתן לתרגל "חלימה צלולה" (Lucid Dreaming) – מצב שבו אנו מודעים לחלום במהלך החלום עצמו, ומשתמשים בו ככלי להבנה עצמית ולחיבור רגשי ורוחני. חלומות אלו הם לא רק תוצרים של יום מתוח, אלא שערים לתובנות חדשות על החיים.
במקום לראות את הלילה רק כהזדמנות לישון, אפשר להסתכל עליו כהזדמנות להיות קשובים יותר לתהליכים פנימיים ולמציאות סביבנו. הזמן הזה יכול להיות נפלא לחקור ולהבין מה חדש במציאות שלנו ומה היא מנסה ללמד אותנו.
לסיכום, השינה בתקופה הזו אינה שינה רגילה, אלא הזדמנות לגלות דברים חדשים בתוכנו. אם נוכל לקבל את זה ולהסתגל לשינויים, נוכל למצוא איזון חדש ושלווה גם בתוך הכאוס של התקופה.