חזרת אדומה מסורתית(חריין ביידיש)לפסח וראש השנה חריפה אש מבית סבתא לולה טבעונית ללא גלוטן:
לקחת שורשי חזרת במשקל 550(אחרי קילוף וניקוי 350 ג“ר),
לרסק על פומפייה דקה(זהירות מאדי החזרת חריף מאוד לאוורר את הבית-עולה למוח),
לרסק על פומפייה דקה 1 וחצי ק"ג סלק (אני השתמשתי בסלק בוואקום איכותי ומונע הרבה ליכלוך)(לשמור את נוזלי הסלק מהשקיות),
(אני ריסקתי במעבד מזון אדי החריפות פחות משפיעים)
לערבב בקערה את החזרת והסלק המרוסקים,
להוסיף את נוזלי הסלק 6 כפות סוכר 3/4 כוס חומץ רבע כוס מיץ לימון כפית שטוחה מלח לערבב עד המסת המלח והסוכר,
להכניס למקרר לשעתיים לספיגת טעמים לערבב,
להכניס לצנצנות מעוקרות(לעקר עם כוס מים רותחים שהמים עוברים על כל הצנצנת),
נשמר במקרר חצי שנה ובתאבון.
(כמובן ניתן להקטין ולהגדיל כמויות ביחס שווה כל הצנצנות חולקו למשפחה)
הי הי לכולם אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב וליייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים.
♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.
"כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הגרלות והפתעות״
אהבתם !!! שתפו וספרו לחבריכם.
מענה על שאלות מהיר וזמין.