מצרכים (5-6 מנות):
3 שיני שום פרוסות
בצל גדול קצוץ
8-10 חתיכות עוף (שוקיים, כנפיים, ירכיים וכו')
300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
2.5 כוסות מים
תיבול: 3 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
לטגן בסיר עם שמן את הבצל עד להזהבה קלה
להוסיף את פרוסות השום ולערבבכחצי דקה.
להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. להוסיף ערמונים, מים רותחים ומתבלים בסילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. לערבב ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כשעה וחצי. מומלץ לערבב את התבשיל כל 20 דקות.
הערה: אפשר להכין את העוף בתנור ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. את הבצל לחתוך גס. במקום 2.5 כוסות מים יש לשים חצי כוס מים ולעקוב אחרי האפיה. אם במקרה התחתית יבשה יש להוסיף עוד מים במהלך האפיה.
בתיאבון!
"מתכון עוף עם ערמונים בסילאן" מאת מתכונים ב-10 דקות
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים