זוכרים את הלחם של פעם? לחם שלם – לא פרוס עם קרום קשה ופריך שניתן לחתוך ממנו פרוסות עבות.
חומרים:
3 כוסות קמח כוסמין לבן
1כף שמרים יבשים
1כף סוכר
1 כף שמן זית
כ41 1 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח שמרים וסוכר ומתחילים לערבל במהירות איטית. מוסיפים שמן ומים בהדרגה מגבירים מהירות מוסיפים מלח ולשים כ10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה ניתן להוסיף לו מעט מים.
משמנים מעט את הידיים יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת מעט . מכסים ומתפיחים כשעה.
מקמחים משטח עבודה מחלקים את הבצק ל2 מעצבים מכל חלק כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.
מכסים במגבת ומתפיחים שעה.
מחממים תנור ל200 מעלות
בעזרת סכין חדה יוצרים בעדינות בכל כדור בצק 3 חתכים לא עמוקים. מתיזים מעט מים על כדורי הבצק ואופים כ10 דקות . אחרי 10 דקות מתיזים שוב מים וממשיכים לאפות עוד כ25 דקות עד שהקרום מתקשה וכשנוקשים בתחתית הלחם שומעים צליל חלול.
בתאבון, קמח נפלאות 02-9944144
ניתן להזמין משלוח קמח לכל חלקי הארץ בתוספת דמי משלוח