כרוב כבוש ביתי בטעם של פעם,(טבעוני ללא גלוטן),
לקחת 2 כרובים בינוניים או 3 קטנים( 2 ורבע ק"ג),להסיר עלים לא יפים לשטוף,
להסיר 4 עלים לשמור,
לחתוך כל כרוב ל4 מכיוון הגזע לחתוך את רבע הגזע לשמור,
לקצוץ לרצועות דקדק או בסכין או במעבד מזון להכניס לקערה,
להוסיף 4 כפות מלח הימלייה או אטלנטי (2 כפות לכל 1 ק"ג כרוב)לערבב תוך כדאי מעיכה (קיווצ'וץ)עם היד 5 דקות,
להוסיף למי שרוצה כפית זרעי קימל לערבב,
לעקר צנצנת עם כוס מים רותחים תוך מעבר המים בכל הצנצנת לקרר,
להכניס את הכרוב (שהגיר בינתיים נוזלים)עם הנוזלים לדחוס,
למלא מים רתוחים מעל הכרוב החתוך,
לכסות בעלים ששמרנו וברבעי הגזע (שהנוזל יכסה את הכרוב ושהכרוב לא יצוף),
לסגור להניח במקום חמים על צלחת עמוקה(לא בשמש),
במהלך הימים הראשונים יש הצטברות של גזים יש לשחרר אותם,
לאחר יומיים להעביר לשיש לאחר 8 ימים הכרוב מוכן,
להסיר את רבעי הגזע והעלים למקרר ובתאבון.
(החיידקים שנוצרים מתסיסת הכרוב בריאים מאוד למערכת העיכול)מתכון מבית סבתא עובר מדור לדור.(התהליך לוקח 10 ימים אבל שווה שווה)
שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>