לחם 100% כוסמת טבעוני, ללא גלוטן עם תערובת גרעינים ועשבי תיבול כשר לפסח,
להשרות 600 ג"ר כוסמת ירוקה (לא קלויה )במים ל8 שעות לשטוף,
להכניס למעבד מזון עם כוס ורבע מים לטחון לבלילה דקה (יוצא במרקם של יוגורט)(אפשר בבלדר חזק),
להעביר לקערת זכוכית לכסות בצלחת להשאיר 24 שעות על השיש עד קבלת בועות בחלק העליון (בקיץ מספיק בין 12 ל15 שעות)(רואים מצידי הקערה נוצר מהשמרים הטבעיים שקיימים באוויר החופשי),
אם הבועות מופיעות לפני אז הבצק מוכן (על הצלחת בחלק הפנימי תיוצר לחות ),
להוסיף לבצק 100 ג"ר תערובת גרעיני חמנייה גרעיני דלעת וצנוברים קלויים על מחבת יבשה 4 כפיות תבלין עלי זעתר ואורגנו כף מלח הימלייה לערבב,
לקחת כלי פיירקס עם מכסה להניח נייר אפייה משומן בשמן זית להכניס את הבצק לפזר מעל תערובת גרעינים לקישוט,
לכסות עם המכסה להכניס לתנור חם על 250 מעלות בתוכנית טורבו ל25 דקות,
להוריד את המכסה ואת חום התנור ל200 מעלות תוכנית רגילה לאפות 32 דקות להוציא לקרר ובתאבון. (הריח של השמרים הטבעיים שנוצרו בזמן התסיסה והתבלינים שיגע את השכנים תהליך דומה ללחם מחמצת )(אפשר להחליף את תערובת הגרעינים בעגבניות יבשות ואו בפירות יבשים קצוצים)מתכון שעובר במשפחה ממזרח אירופה כמה דורות .
שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>