מאפה טבעוני ממלווח עם פרח פירה בטטה סגולה וכתומה

מאפה טבעוני ממלווח עם פרח פירה בטטה סגולה וכתומה,

לבשל 600 ג"ר בטטה סגולה מקולפת בקוביות עד רכות מסננים מיבשים על אש קטנה 5 דקות,

מוסיפים כף אבקת בצל סגול חצי כפית מלח הימלייה חצי כפית פלפל שחור גרוס רבע כפית תבלין טימין יבש מכינים פירה,

לבשל 600 ג"ר בטטה כתומה מקולפת בקוביות עד רכות מסננים מיבשים על אש קטנה 5 דקות,

מוסיפים כף אבקת בצל סגול חצי כפית מלח הימלייה חצי כפית פלפל שחור גרוס רבע כפית תבלין טימין יבש מכינים פירה,

לוקחים מלווח מופשרים מכניסים לכלי בקוטר 12 מרססים במעט שמן מכניסים את המלווח מניחים מעל משקולת (שעועית יבשה ואו חומוס יבש ואו גולות זכוכית,

מכניסים לתנור חם על 190 מעלות עד הזהבה קלה מוציאים(זהירות עם הגולות=חמות מאוד)מוציאים את המשקולת,

מזלפים עם שקיות זילוף עם צנטר משונן פעם הסגולה מסביב ופעם באמצע ובכתומה הפוך (נוצר פרח),

להכניס לתנור חזרה לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.(כמות הפירה מספיקה ל5 מלווחים) )בטטה סגולה נחשבת ביפן מזון על כסגולה לאריכות ימים)

שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם

בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול
רישום המלצה חדשה