מצרכים (5-6 מנות):
500 גרם פסטה - אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים
800 גרם פרחי ברוקולי טריים או משקית קפואה
2 מיכלי שמנת לבישול 15% (סה"כ 500 מ"ל)
4 שיני שום כתושות
בצל בינוני קצוץ דק
4 כפות גבינת פרמז'ן
שני שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
*גבינת פרמז'ן לפיזור מעל
אופן הכנה:
הכנת הפסטה:
יש לבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. כשהפסטה רכה מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.
הכנת רוטב ברוקולי ושמנת:
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה במחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית
הכנה עם ברוקולי טרי – קוצצים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מוזגים כחצי כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות עד לריכוך (יש לערבב מידי פעם).
הכנה עם ברוקולי משקית קפואה – מפשירים את הברוקולי (ניתן לזרז את ההפשרה על ידי חליטה במים רותחים וסינון). קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.
לאחר שהברוקולי שבחרתם התבשל הוסיפו למחבת שום כתוש, שמנת לבישול ו4 כפות גבינת פרמזן.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש ומבשלים 4-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
אופן ההגשה:
מניחים פסטה בצלחת הגשה ושופכים מעל את רוטב הברוקולי. מפזרים גבינת פרמז'ן ומגישים.
בתיאבון!
מתכון פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת מאת "מתכונים ב 10 דקות"
________________________
________________________
הנכם מוזמנים להעלות מתכונים מקוריים ומומלצים, המתכונים יפורסמו בדף המתכונים בציון שמכם (במידה ואתם מעוניינים בכך).
את המתכונים יש לשלוח אלינו למייל info@hamlatza.co.il בצירוף תמונות ו/או סרטונים