כדורי גבינת שמנת לשבועות וערבי גבינות תוצרת בית מסורתיים בטעמים,
לקחת ביחס 1 ל 1 שמנת חמוצה 27% וגבינה לבנה 9% 250 ג"ר לערבב על חיתול בד (של תינוק)להוסיף מלח הימלייה (אפשר כל מלח)לפי הטעם,
לקפל את החיתול ולאסוף לחבילה להניח על מסננת על סיר לירידת הנוזלים להכניס למקרר ל24 שעות,
(אני ערבבתי 8 שמנת ו2 ק"ג גבינה עם כפית וחצי מלח יצאו 120 כדורים של 2 וחצי ס"מ)
ליצור עם הידיים כדורים בקוטר 2 וחצי ס"מ (לוקח שעה צריך סבלנות) להכניס למקרר לשעה,
הציפויים:שומשום קלוי,שמשום קלוי עם שומשום שחור,עירית קצוצה דקדק,פיסטוק מקולף קלוי גרוס ל2 מ"מ,בצל לבן יבש (תבלין)גרוס ל2 מ"מ,בצל לבן יבש גרוס עם פפריקה (ביחס 1ל1),בצל סגול יבש(תבלין)גרוס ל2 מ"מ ופלפל שחור מתובל גרוס (תערובת של פלפל שחור גרוס ופלפל אדום מתוק גרוס ביחס 1 ל1 ל100 ג"ר תערובת עם חצי כפית סוכר וחצי כפית מלח (מעדן),
להכניס כל תיבול לקערית קטנה לצפות את הכדורים תוך כדאי סיבוב בקערית ,
לסדר על צלחת הגשה להכניס למקרר לפחות 5 שעות לספיגת הטעמים,
להגיש עם קרקרים ובתאבון.(מגוון אפשרויות הציפוי הוא אין סופי.גרעיני חמנייה קלופים קלויים גרוסים גרעיני דלעת צנוברים אגוזים שקדים ועוד)
שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>