כדורי גבינת שמנת בטעמים מסורתיים מבית סבתה לולה בהכנה ביתית,
לשבועות וערבי גבינות לנשנוש,
לקחת ביחס 1 ל 1 שמנת חמוצה 27% וגבינה לבנה 9% 250 ג"ר לערבב על חיתול בד (של תינוק)להוסיף מלח הימלייה (אפשר כל מלח)לפי הטעם,
לקפל את החיתול ולאסוף לחבילה להניח על מסננת על סיר לירידת הנוזלים להכניס למקרר ל24 שעות,
(אני ערבבתי 8 שמנת ו8 גבינה עם כפית וחצי מלח הימלייה יצאו 144 כדורים של 2 וחצי ס"מ),
ליצור עם הידיים כדורים בקוטר 2 וחצי ס"מ (לוקח כשעה צריך סבלנות) להכניס למקרר לשעתיים,
הציפויים:שומשום קלוי,שמשום קלוי עם שומשום שחור,עירית קצוצה דקדק,גרעיני חמנייה קלויים גרוסים ל2 מ"מ,בצל לבן יבש (תבלין לא מטוגן)גרוס ל2 מ"מ,בצל לבן יבש גרוס עם פפריקה (ביחס 1ל1), ופלפל שחור מתובל גרוס (תערובת של פלפל שחור גרוס ופלפל אדום מתוק גרוס ביחס 1 ל1 ל100 ג"ר תערובת עם חצי כפית סוכר וחצי כפית מלח (מעדן),
להכניס כל תיבול לקערית קטנה לצפות את הכדורים תוך כדאי סיבוב בקערית ,
לסדר על צלחת הגשה להכניס למקרר לפחות 5 שעות לספיגת הטעמים,
להגיש עם קרקרים ובתאבון.
(מגוון אפשרויות הציפוי הוא אין סופי.פיסטוק קלוי גרוס, גרעיני דלעת קלויים גרוסים, צנוברים, אגוזים, שקדים,שמשום קלוי עם סומק ועוד)
שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>
לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>