קובה פלאפל טבעונית ללא גלוטן ממולאת בבצל מקורמל לארוחה פיקניק וטיולים,
לקחת בצל מקורמל חצי קפוא ליצור כדורים של ס"מ וחצי,
לקחת כוס דייסת פלאפל לערבב עם כף וחצי קמח חומוס,
ליצור כדור מהדייסה לעשות חור עם האצבע להכניס את כדור הבצל לסגור לכדור (קובה),
לצפות בשומשום לחמם שמן לטגן עד הזהבה יפה לנייר סופג ובתאבון.
(כוס דייסה ל4 קובות)
(דייסת פלאפל אסלי,להשרות 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה ל18 שעות לסנן לטחון במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 2 בצלים גדולים (או 4 בצלים בגודל אגרוף)2 חבילות כוסברה 2 חבילות פטרוזיליה 4 כפות זרעי כוסברה ראש שום מקולף לאחר הטחינה להוסיף 4 כפיות כמון 4 כפיות מלח כפית וחצי סודה לשתייה 3 כוסות מים לערבב (אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים להכניס לכלי אכסון ולמקפיא (מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת ובתאבון)(מ2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים 6 ק"ג דייסה, לפחות כמות יש לחלק את התוספות באותו היחס)
בתערובת לפלאפל כדורים אין קמח.
להגיש עם טחינה וצילי מתוק.
שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>