חומוס אסלי לניגוב טבעוני ללא גלוטן,
וחומוס להקפאה לשימוש עתידי אסלי,
להשרות 2 ק"ג גרגירי חומוס בקערה גדולה עם הרבה מים וחצי כפית סודה לשתייה ל18-24 שעות,לסנן מהמים להכניס לסיר גדול עם 5 בצלים בינוניים ומים לבשל על אש קטנה לאחר הרתחה עד ריכוך (ריכוך=שגרגיר החומוס נמעך בקלות ע"י שתי אצבעות)(החומוס בבישול מיצר הרבה קצף יש לכפות (עם כף )את הקצף שהכריים לא יתלכלכו)להעביר לכלי אכסון בכל כלי 500 ג"ר חומוס מבושל ו3 מצקות מהנוזל בישול לקרר להכניס לפריזר לאכסון ארוך עד שנה,להפשיר לשימושים שונים: מאפים, סלטים, מרקים, תבשילים וחומוס לניגוב,
חומוס לניגוב: להפשיר להכניס לבלנדר (להשאיר כוס גרגירים לקישוט)עם חצי ממי הבישול שבכלי חצי בצל מבושל 2 כפיות שום כתוש רבע כפית כמון חצי כפית מלח 3 כפות מיץ לימון לטחון למרקם הרצוי גרגירי ואו חלק,
להעביר לקערה להוסיף 250 ג"ר טחינה גולמית לערבב לתערובת אחידה,
אם סמיך להוסיף מעט ממי הבישול אם דליל להוסיף מעט טחינה גולמית (יש לקחת בחשבון מבחינת הדלילות שהחומוס במקרר מתקשה קצת להגיש עם גרגירי חומוס פפריקה ושמן זית ובתאבון.
(כמובן אפשר להקטין את כמות החומוס לבישול מ2 ק"ג חומוס יבש יוצאים 4 וחצי ק"ג חומוס תפוח ו5 ק"ג אחרי בישול)
שלום לכם ההכרות עם הבלוג שלי תעשה לכם טוב ותעשיר אתכם, רוצים להיות מעודכנים ב-2000 מתכונים אלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי: קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם
בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, היכנסו ותיהנו מעדכונים שוטפים, טיפים, מענה על שאלות, חידושים והפתעות לחצו כאן לכניסה >>>
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>