מכשירי שמיעה – כל מה שצריך לדעת

אובחנת עם ירידת שמיעה? אינך לבד במערכה, מעל ממחצית מהאוכלוסייה מגיל 65 ומעלה סובלים מפגיעה ביכולת השמיעה. הצרה הגדולה יותר היא, שרובם אינם פונים לקבלת סיוע שיכול לשפר את איכות חייהם באופן משמעותי. הסיבה העיקרית – רוב הסובלים מירידת שמיעה נרתעים משימוש במכשיר בולט ומסורבל. עם זאת, כיום זמינים מכשירים זעירים שכמעט ואינם נראים המספקים שיפור משמעותי בשמיעה כמו שמעולם לא היה זמין קודם לכן. יצרני מכשירי השמיעה מפיצים קטלוגים מפורטים המציגים את כל התכונות והדגמים החדישים ביותר ומספקים מאפיינים רבים שמתאימים את עצמם באופן מדויק לצרכיכם ולאורח חייכם. לכן, מומלץ מאוד לגשת אל מכוני השמיעה ולבצע את הצעד שעשוי לשנות את חייך משמעותית. מכשירי השמיעה נבדלים זה מזה על בסיס קריטריונים שונים שניתן לחלק לשני תחומים:

חדשנות ותאימות

ישנו טווח רחב מאוד של רמות איכות ושל טכנולוגיות חדישות במכשירי השמיעה העכשוויים.

מיקרופון כפול

מומלץ מאוד לבחור במכשיר שמיעה בעל שני מיקרופונים כאשר אחד מהם מיועד לקלוט אך ורק נתוני דיבור ומנתח אותם בנפרד. המיקרופון מזהה את הדיבור, מבהיר ומגביר אותו ומאפשר לך לשמוע אותו באופן מובחן מרעשי הרקע. המיקרופון השני קולט את צלילי הסביבה מכל צדדיך, יפריד את רעשי הרקע וינמיך את עוצמתם באופן משמעותי.

מערכת להנמכת רעשים

אחד הקשיים הגדולים ביותר בקרב הסובלים מירידת שמיעה הוא הקושי בהבנת דיבור. פעמים רבות יבקשו מהאדם שמדבר איתם לחזור על דבריו והחוויה עשויה להיות די מתסכלת. הקושי עשוי להיחוות בצורה ניכרת גם כשהירידה קלה יחסית. למעשה, כל נתוני השמע שרויים במצב זה בערבוביה וקשה מאוד להבחין בין רעשי הסביבה ובין צלילי הדיבור של האדם המדבר איתנו. באמצעות המיקרופון הכפול ניתן להבחין בין הדיבור וצלילי הסביבה ולהדגיש את הדיבור, אך ישנם אמצעים מתקדמים המאפשרים יכולת אף טובה יותר לזיהוי דיבור.

מערכת לזיהוי דיבור

כדי שנוכל באמת להבין את הנאמר לנו ולא רק לשמוע צלילי דיבור בצורה חזקה, חשוב לוודא מכשירי שמיעה שבחרנו מצויד במערכת לזיהוי דיבור שתדע להדגיש את חיתוך הדיבור ולסייע בהבנת הנאמר.

חלוקה לערוצים מרובים

כיום ניתן להפריד דרך המיקרופון הכפול את נתוני השמע למספר רב של ערוצים ביניהם המערכת המתוחכמת מוזגת את עוצמות השמע ויוצרת חוויית שמיעה מקיפה, מדויקת ושמאפשרת לך לשמוע בבהירות את הצלילים החשובים ביותר. כך ניתן יהיה להנמיך משאית חולפת, למשל, אך להגביר את מערכת הכריזה ברכבת או את המרצה בשיעור שלך. ככל שנשקיע במכשיר בעל ערוצים רבים יותר, כך תהיה איכות השמע והפרדת הצלילים גבוהה יותר.

מראה המכשיר

אמנם עיצובו ומראהו של המכשיר אינם יכולים לתת לנו מידע רב על איכות פעולתו, אך לגודל ולעיצוב המכשיר יש ערך בפני עצמו שיכול להשפיע באופן משמעותי על הבחירה שלך. אם בעבר המכשירים היו מגושמים והיו ניתנים לזיהוי בקלות, מה שגרם לאי נוחות ומבוכה רבה, הרי שהיום ניתן ליהנות ממכשירים זעירים המשתלבים בצורה יפה ומסייעים לסובלים גם מירידות שמיעה חמורות ביותר ליהנות משיפור באיכות חייהם מבלי להיות תלויים במתקן גדול ובולט.

 

צורת המכשיר אינה יכולה לומר דבר על סוג הדגם או על הטכנולוגיות הגלומות בו. ייתכן מאוד שלאותו יצרן יהיו דגמים מרובים עם טכנולוגיות זהות אך עם עיצובים שונים ביותר על מנת לספק ללקוחותיהם את מרב האפשרויות. ניתן לחלק באופן גורף את מכשירי השמיעה לכמה סוגים מבחינת עיצובם:

lBTE

מכשיר הנתלה מאחורי האוזן בעל צינורית הנכנסת אל תעלת השמע. המכיר מתאים לבעלי קשיי שמיעה חמורים במיוחד ועשויים להתאים יותר גם לאנשים בגיל מבוגר אשר קשה להם להתמודד עם המכשירים הזעירים ועשויים לאבדם.

lRic

מדובר באחד הסוגים הנפוצים ביותר וסביר להניח שבמהלך חייך ראית בעיקר מכשירים מסוג Ric. מכשיר זה קטן למדי ונתלה מאחורי האוזן. צינורית דקיקה נכנסת אל האוזן בשילוב עם רמקול זעיר הנכנס אל תעלת השמע. יתרונות העיקרי של מכשיר זה הוא שהוא מתאים למגוון רחב של ירידות שמיעה ואינו דורש התאמה אישית מוקדמת.

lCIC

מכשיר תוך אוזני זעיר העשוי כולו רכיב אחד היושב בתוך תעלת האוזן. ניתן לקבל במגוון דגמים וגדלים על פי צרכי ההגברה ואופי ירידת השמיעה. המכשיר כמעט ואינו נראה ומאפשר ליהנות מתפקוד יום-יומי באופן חלק לחלוטין. מתאים לקשיי שמיעה בינוניים ומעלה, אך עשוי לא להתאים לאנשים המייצרים שעוות אוזניים באורח מוגבר.

 

רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בחול
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה