עלי גפן ממולאים באורז בסמטי מלא ורוטב רומסקו(פלפלים)טבעוני ללא גלוטן,
לקחת צנצנת עלי גפן במי מלח להפריד בזהירות את העלים ולפרוס אותם(את העלים הקרועים שומרים),
להכין כוס וחצי אורז בסמטי מלא לצנן,
להוסיף 2 כוסות רוטב רומסקו רוטב פלפלים משודרג טבעוני ללא גלוטן,(לקחת 150 ג"ר שקדים מולבנים בפרוסות ולקלות אותם קלות במחבת יבשה לקרר(זהירות מלשרוף)לקרמל 4 בצלים,להוסיף 4 פלפלים אדומים מרוסקים במעבד מזון קטן קטן (לא מחית)לאדות בבצלים עד ריכוך,להוסיף 31 חומץ בלסמי כף פפריקה חצי כפית פלפל שחור גרוס כפית מלח הימלייה לבשל על אש קטנה 5 דקות,להכניס למעבד מזון צנצנת פלפלים בתחמיץ על האש(400 ג"ר)מסוננת,להוסיף6 שיני שום 10 עלי נענע ואת השקדים ולרסק למחית,להוסיף את המחית וכוס וחצי מים לבשל על אש קטנה 10 דקות( כוס פטרוזיליה קצוצה דקדק וחצי כפית פלפל שחור גרוס לערבב,
להניח במרכז העלה כף מהתערובת לקפל את הצדדים פנימה ולגלגל לגליל מהודק,
להניח בתחתית הסיר את כל העלים הקרועים,
ולסדר בצפיפות את עלי הגפן המגולגלים,
להוסיף לסיר כוס רוטב רומסקו ו2 כוסות מים לפזר מעל כמה טבעות לימון,
להניח מעל 3 צלחות למשקולת,
לבשל לאחר הרתחה על אש קטנה חצי שעה ובתאבון.
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥☺לייקו☺♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>