מרק ירקות כתומים עם שפצלך-בצקיות צמחוני,
להכין שפצלך- נוקדילי -נטיפי בצק -בצקיות מטובלות למרק,לערבב לבצק בקערת ערבוב 2 ביצים בגודל גדול 6 כפות קמח קוסמין מלא(אפשר רגיל)רבע כפית כורכום חצי כפית מלח הימלייה,לתת לנוח במקרר חצי שעה,להרתיח בסיר מים עם מעט מלח הימלייה,להניח מעל הסיר פומפייה גסה ולגרד את הבצק לתוך המים הרותחים לבשל עד שהשפצלך צפים 2 דקות ולסנן,
להכין מרק: לטגן 2 כרשות בטבעות של 2 מ"מ,להוסיף 4 כפות מקלוני שורש פטרוזיליה יבשים כף אבקת התיבולית של השף הפשוט(תחליף ביתי של אבקת מרק פרווה)כף מלח הימלייה רבע כפית צילי גרוס יבש לטגן לפתיחת טעמים 4 דקות,להוסיף 5 גזרים בטבעות דקות וראש סלרי בקוביות של 1 ס"מ לטגן ולאדות 5 דקות בתערובת,להוסיף ליטר מים להרתיח 8 דקות,להוסיף 2 בטטות צרות וארוכות בטבעות של 1 ס"מ דלורית(600 ג"ר) בקוביות של 2 ס"מ דלעת(400 ג"ר)בקוביות של 2 ס"מ 2 וחצי ליטר מים לבשל עד רכות הירקות,
להוסיף את השפצלך ובתאבון,
(את השפצלך אפשר להוסיף לכל מרק שרוצים במקום אטריות קנויות מתכון משודרג של סבתא לולה)
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥לייקו♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>