כרוב כבוש ביתי בטעם של פעם עשיר בניחוח של סבתה,(טבעוני ללא גלוטן)
לקחת 2 כרובים בינוניים או 3 קטנים( 2 וחצי ק"ג),
להסיר עלים לא יפים לשטוף,
להסיר 4 עלים לשמור,
לחתוך כל כרוב ל4 מכיוון הגזע לחתוך את רבע הגזע לשמור,
לקצוץ לרצועות דקדק או בסכין או במעבד מזון להכניס לקערה,
להוסיף 5 כפות מלח הימלייה או אטלנטי (2 כפות לכל 1 ק"ג כרוב)
לערבב תוך כדאי מעיכה (קיווצ'וץ)עם היד 5 דקות,
להוסיף כף זרעי קימל כוס גבעולי סלרי עם מעט עלים קצוצים דקדק 5 גזרים חתוכים לגוליאנים לערבב,
לעקר צנצנת עם כוס מים רותחים תוך מעבר המים בכל הצנצנת לקרר,
להכניס את הכרוב (שהגיר בינתיים נוזלים)עם הנוזלים לדחוס שהנוזלים יהיו מעל הכרוב החתוך(אם אין מספיק נוזלים להוסיף מעט מים מינרליים ומעט מלח הימלייה),
לכסות בעלים ששמרנו וברבעי הגזע (שהנוזל יכסה את הכרוב ושהכרוב לא יצוף)
לסגור להניח במקום חמים על צלחת עמוקה(לא בשמש),
במהלך הימים הראשונים יש הצטברות של גזים יש לשחרר אותם,
לאחר יומיים להעביר לשיש,
לאחר 8 ימים הכרוב מוכן,
להסיר את רבעי הגזע והעלים למקרר ובתאבון.(החיידקים שנוצרים מתסיסת הכרוב בריאים מאוד למערכת העיכול)
מתכון מבית סבתא עובר מדור לדור (התהליך לוקח 10 ימים אבל שווה מאוד)
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥☺לייקו☺♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>