כוס קינואה (200 גרם)
*לפני תחילת העבודה יש לשטוף את הקינואה ולסנן
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
בצל קטן קצוץ
2 גזרים גדולים מגורדים בפומפיה גסה
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
¾+1 כוסות מים רותחים
שן שום כתושה
תיבול:
שליש כפית כמון
¾ כפית מלח
רבע כפית אבקת קינמון
קמצוץ פלפל שחור
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים כרוב וגזר, ממליחים מעט ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-7 דקות.
מוסיפים שום כתוש ופטרוזיליה ומערבבים.
כעת נוסיף את הקינואה ומתבלים בכמון, מלח, קינמון ופלפל שחור.
לאחר מכן מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
בתיאבון!
מתכון קינואה עם כרוב וגזר מאת "מתכונים ב 10 דקות"