לחם 100% עדשים ירוקים טבעוני ללא גלוטן כשר לפסח,
להשרות 550 ג"ר עדשים ירוקים במים ל8 שעות לשטוף,
להכניס למעבד מזון עם כוס ורבע מים לטחון לבלילה דקה (יוצא במרקם של יוגורט)(אפשר בבלדר חזק)
להעביר לקערת זכוכית לכסות בצלחת להשאיר 12 שעות על השיש עד קבלת בועות בחלק העליון (בקיץ מספיק פחות)
(רואים בועות מצידי הקערה נוצר מהשמרים הטבעיים שקיימים באוויר החופשי)אם הבועות מופיעות לפני אז הבצק מוכן (על הצלחת בחלק הפנימי תיוצר לחות ),
להוסיף לבצק 150 ג"ר אגוזי מלך קצוצים 4 כפיות תבלין עלי זעתר ואורגנו כפית מלח לערבב,
לקחת כלי פיירקס עם מכסה להניח נייר אפייה משומן בשמן זית להכניס את הבצק,
לקשט ב50 ג"ר אגוזי מלך קצוצים לכסות עם המכסה להכניס לתנור חם על 250 מעלות בתוכנית טורבו ל25 דקות,
להוריד את המכסה ואת חום התנור ל200 מעלות תוכנית רגילה לאפות 50 דקות להוציא לקרר ובתאבון .
(הריח של השמרים הטבעיים שנוצרו בזמן התסיסה והתבלינים שיגע את השכנים תהליך דומה ללחם מחמצת )(אפשר להחליף את האגוזים בתערובת גרעינים בעגבניות יבשות ואו בפירות יבשים קצוצים)שיפור של מתכון לחם כוסמת שעובר במשפחה ממזרח אירופה כמה דורות.
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥☺לייקו☺♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>