פיתהפלאפל טבעוני ללא גלוטן,
להכין דייסת פלאפל: לאכילה ולהקפאה בפריזר,(להשרות 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה גדולה (תופח)עם הרבה מים וכפית סודה לשתייה ל18-24 שעות לסנן,לטחון במטחנת בשר (חורים קטנים)עם 2 בצלים גדולים ראש שום מקולף 2חבילות פטרוזיליה ו2 חבילות כוסברה לערבב, להוסיף 4 כפיות כמון 4 כפיות מלח כף פלפל שחור גרוס 2 כפיות סודה לשתייה 3 כוסות מים לערבב,(אם הולך לטיגון יש לתת לנוח במקרר לפחות שעה)לאכסן בקופסאות להכניס לפריזר (נשמר עד שנה)ובשעת הצורך להפשיר),
לקחת 2 כוסות דייסת פלאפל להוסיף 43 כוס קמח חומוס ורבע כוס מים לערבב,
לחמם מחבת נון סטיק בקוטר 20 עם כף שמן,
להניח את התערובת בשכבה אחידה,
לטגן עד הזהבה יפה משני הצדדים(הפיכה בהנפה ואו בעזרת צלחת)
להעביר לנייר סופג לצנן,
לחתוך לחצי ואז ליצור בחיתוך כיס פנימי,
למרוח חומוסטחינה למלא חמוציםסלט ובתאבון.
(מ2 ק"ג חומוס יוצאים לאחר ההשריה 4 וחצי ק"ג לאחר הטחינה והוספת כל המרכיבים יוצאים 5 וחצי ק"ג עיסה-כמובן אפשר להקטין כמויות באופן יחסי)
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥☺לייקו☺♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>