זמן הכנה : כ-10 דקות
מס’ מנות: כ-8 כדורים
סוג: חלבי
שליש כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
גלידת וניל
שופכים את השמנת לקערת המיקסר ומקציפים במשך כדקה
מוסיפים לקערה את החלב המרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
מכניסים את הקערה למקפיא עד לסיום הכנת גלידת השוקו.
גלידת שוקו
שופכים את השמנת לקערת המיקסר ומקציפים במשך כדקה
מוסיפים לקערה את החלב המרוכז, אינסטנט פודינג וקקאו וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
שלבי סיום
מעבירים את שני סוגי הגלידות לכלי מפלסטיק או לתבנית מלבנית קטנה. אפשר לשים את הגלידות זו לצד זו או אחת מעל השניה.
מכסים ומכניסים למקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.
טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.
*אם הגלידה היתה זמן רב במקפיא לפני ההכנה כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.
*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. ניתן למצוא בכל סופרמרקט.
בתיאבון!
מתכון "גלידת שוקו וניל"