קשיי למידה – אוטיזם

קשיים ביכולות הלמידה, הן תופעה מוכרת בקרב לא מעט ילדים ובני נוער. יש לכך סיבות שונות אשר לעיתים מתגלות ולעיתים נשארות בגדר תעלומה, אך כן ברור שהילד מתקשה בתהליכי למידה אשר עבור ילדים אחרים נחשבים סטנדרטיים. על כן הוא מקבל עזרה ותמיכה אשר עוזרים לו להתגבר עליהם, ברמה כזו או אחרת.

אצל ילדים אשר מתמודדים עם אוטיזם, קשיי למידה יכולים להיות הרבה יותר מורכבים. מה עוד שהרבה פעמים, דרך אותם קשיים, מגלים שהילד נמצא על הרצף. כלומר, זו הסיבה לקושי שהילד מרגיש, ומעצם זה שהם מתגלים והילד עובר תהליך של אבחון, אז אפשר לזהות שהוא בעצם מתמודד עם אוטיזם ברמה מסוימת. בשלב זה, כל תהליך הטיפול והעבודה על קשי למידה מקבלים התייחסות אחרת.

קשיי למידה, אוטיזם

 

כשמדברים על קשיי למידה בקרב ילדים שמתמודדים עם אוטיזם, אזי הכוונה למאפיינים מסוימים שבאים לידי ביטוי, באופן הרבה יותר משמעותי ורחב, מאשר אצל ילדים אחרים, אם בכלל יש להם את זה. למשל, חוסר זיכרון, חוסר מנוחה, קשב לטווח קצר, קושי לבצע פעולות חשיבה סטנדרטיות, בעיות ריכוז, וכן בעיות של מיומנויות שפה ותקשורת.

בעזרת חוות דעת טלי אנגור יודעת לספק להורים, אשר יש להם ילדים על הרצף, כלים כיצד להתמודד עם הסיטואציה בצורה נכונה. כלומר, כיצד לספק לילד כלים איך להתמודד עם אותם קשיים, זאת על מנת שהוא יוכל ללמוד בצורה נכונה ולהבין טוב יותר את חומר הלימוד. בין היתר נבחנת השאלה, האם לילד יש מספיק נוירוטרנסמיטר אטצילכולין.

זהו חומר שנועד לסיים לנו ביכולות חשיבה, זיכרון, ריכוז ובמאפיינים נוספים שחשובים לכל ילד לצורך תהליך למידה נכון. ילדים שמתמודדים עם מחסור, כמו למשל ילדים על הרצף, אזי שהם מוצאים את עצמם עם קשיי למידה שונים.

בשביל להבין את המשמעות של החומר, אפשר לדמיין שהגוף הוא מנוע והחומר הוא שמן סיכה שמאפשר העברת מידע בצורה נכונה בין החלקים הפנימיים שלו, עד לפעילות המוח. ברגע שהחומר לא קיים, אזי שאיכות ומהירות פעילות המוח יורדת, ואי אפשר לקשר בין המידע שנכנס, והוא פשוט מתפוגג. זה משפיע על הזיכרון, על הדיבור ועל פעולות אחרות שהגוף אמור לבצע.

איך אפשר להגדיל את צריכת החומר

לפני שנסביר כיצד מגדילים את הצריכה, חשוב להדגיש אצל ילדים שנמצאים על הרצף, יש הרבה פעמים מחסור בחומר זה, מסיבות שונות, כולל צפיפות נמוכה של קולטנים ופירוק יתר. לכן זה מורגש אצלם יותר מאשר אצל ילדים אחרים.

ניתן להביא לעלייה בצריכת החומר, בעזרת תזונה מותאמת, למשל דרך צריכת בוטנים, דלעת, אגוזים, וכן ממקורות כמו דגים, בשר, חלב ועוד. באמצעות חוות דעת, קובעים תוכנית טיפול עם תזונה מתאימה לילד. כך שהוא יוכל לקבל את החומר הנדרש בכמות הרלוונטית עבורו.

המלצות טיולים בחול
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בארץ