בכל יום נבנים בישראל עוד ועוד בניינים חדשים; חלקם מיועדים למגורים, אחרי בנייני משרדים ואחרים נועדו לקניות ומטרות אחרות. מרגע שהסתיימה בנייה, יעבור המבנה תהליך שחיקה ארוך שידרוש טיפול ותחזוקה באופן שוטף בכדי לשמור עליו ובעיקר על בני האדם שנמצאים בו. צו מבנה מסוכן נשלח על ידי העירייה לאותם מבנים שתהליך השחיקה שלהם אינו מטופל ומבוקר, ושהגיעו למצב בו הם עלולים להוות סכנה של ממש עבור הגורמים האנושיים במקום.
החוק בישראל מחייב אותנו בשמירה על המבנה במצב בטוח, וכאשר מתעורר חשד לסיכון כלשהו העירייה הרלוונטית תשלח פקחים שיבחנו היטב את מצבו של המבנה והשפעתו האפשרית על העוברים והשבים או הדיירים במקום. במידה ונשלח צו שכזה, כדאי לדעת שישנה אפשרות להסיר ולבטל אותו!
קודם כל חשוב להבין; צו מבנה מסוכן ממש לא נשלח במטרה לערער את שגרת החיים ולהפריע, אלא להפך. זוהי דרך בירוקרטית לדחוף את בעלי הדירות והמבנים לטפל במבנה, לשפץ אותו ולהחזיר אותו למצב בטוח עבור כל הנוגעים בדבר. לכן, ברגע שהוחלט שבניין מסוים הוא מסוכן, על אחריותם לבצע שיפוץ כולל של כל הנקודות שפורטו בצו, שהופכות את המבנה למסוכן.
כאמור, במידה וקיבלתם צו מבנה מסוכן עליכם לפנות לחברה מקצועית המעסיקה אנשי מקצוע בתחומים רלוונטיים, שיגיעו עד אליכם ובמהירות יתקנו את כל הבעיות ויחזירו את המבנה למצב חדיש ובטוח. חברה שכזו תדאג לעבוד עם הציוד המתקדם ביותר, למשימות מסובכות יותר כגון; עבודות בגובה במעטפת המבנה וניקוי חלונות, ועוד.