איך תדעו האם הדירה רשומה על שמכם?

מה עשיתם כדי לרכוש סוף כל סוך את הדירה הנכספת? חסכתם כסף במשך שנים? לקחתם הלוואות? עבדתם קשה ימים כלילות? ישראלים רבים שמבצעים רכישת דירות עלולים לגלות, לחרדתם, שהדירה שהם קנו כדת וכדין אינה רשומה על שמם.

האם הדירה רשומה על שמכם

איך זה קורה? ובכן, העניין הוא שרישום הדירה על שם הקונה אינו מעוגנת בחוק, ועל אחריותו של רוכש הדירה לוודא שהדירה שלו תירשם באגף רישום והסדר המקרקעין (כלומר, בטאבו). אחרת אפשר יהיה למכור את הדירה שוב, מבלי שהרוכש המקורי יודע על כך כלל.

 

איך קורה שלא רושמים את הדירה עלינו?

אמת, לא נעים להשקיע הון עתק בדירה ולגלות כי בסופו של דבר קיימת בעיה והדירה אינה רשומה על שתינו. אי הרישום הזה עלול לנבוע מכמה סיבות עיקריות. הסיבה הראשונה היא שחברת הבניה עלולה שלא לסיים עדיין את תהליך הרישום. שנית, תהליך חלוקת הקרקע באזור עדיין לא הגיע לסיומו. ולבסוף, חברת הבניה האחראית על בניית הנכס טרם השלימה את הליך הרישום של זכויותיכם על הדירה.

 

מיהו האחראי על רישום הדירה עלינו?

 

גופים שונים אחראיים על רישום הדירה עליכם, וכדאי להכיר אותם:

 

משרד הבינוי והשיכון

רישום הדירות נמצא באחריות משרד הבינוי והשיכון. מתפקידיו לחלק את הקרקעות בין חברות הבניה השונות ולבצע רישום של בעלי הדירות. ליתר דיוק, האחריות על הרישום מתבצעת מטעם האגף לרישום והסדר מקרקעין (טאבו), ומשרד הבינוי והשיכון מפקח על עבודות האגף הזה.

 

טאבו

זהו גוף שאחראי לא רק על הרישום עצמו, אלא גם על בירור הזכויות לדירה והוא הכתובת במקרה שבו אתם מעוניינים לברר על זכויותיכם על הדירה. לפי החוק, הדירה שייכת לרוכשיה באופן רשמי רק לאחר שהיא נרשמת בפנקסי המקרקעין המנוהלים על ידי אגף לרישום והסדר מקרקעין, קרי – טאבו. על מנת לקבל פרטים על הזכויות, ניתן לגשת ללשכת הרישום האזורית של הטבו או לבקש פרטים דרך רשת האינטרנט.

כמו כן, כאשר אתם מבררים אם אתם רשומים, חשוב לוודא שכל הפרטים האישיים שלכם נכונים. טעויות ברישום עלולות לגרום לפגיעה בזכויות ולניסיונות התחזות. כמו כן, חשוב להבין שבנסח הטאבו עצמו קיימים אישורי זכויות לנושאים הבאים: דירה שכורה, רישום בעלות על דירה, הערות אזהרה כלשהן, זיקת הנאה, זכות קדימה, בית משותפות או בעלות על שותפות.

 

חברת הבניה שלכם

לא רק הטאבו ומשרד השיכון אחראיים על רישום הדירה. גם חברת הבניה שנבחרה לעבוד על הפרויקט, מחויבת להיות בקשר עם אגף הרישום במטרה להשלים את התהליך, והחברה אף גובה לא פעם שכר טרחה על מנת להשלים את ענייני הרישום. אך גם כאשר הרישום נעשה דרך חברה, הוא לוקח זמן. בינתיים, מי שרכש את הדירה צריך לעקוב אחר התהליך ולוודא שהוא אכן רשום.

 

רשות מקרקעי ישראל

על מנת לרשום את הזכות על הדירה על שמם של בעליה החדשים, יש צורך לקבל אישור מיוחד מטעם רשות מקרקעי ישראל (מנהל מקרקעי ישראל, לשעבר).

לא יודעים אם רשמו אתכם או לא? פונים לעורך דין

אם אינכם רוצים להתרוצץ בין הרשויות או להתעסק עם השאלה האם רשמו את זכותכם על הדירה או לא, כדאי לפנות למשרד עורך דין המציע שירות רישום זכויות בטאבו. משרד עורכי הדין של עו"ד עמית סלע ושות' מתמחה ברישום עסקאות מכירה מול גופים שונים כמו טאבו, מנהל אזרחי, רשות מקרקעי ישראל ועוד. הוא יסיע לכם בכל הדרוש מבחינה משפטית, על מנת שתוכלו לרכוש את הדירה, לרשום אותה על שמכם ולדעת שאיש לא ינסה למכור אותה ללא ידיעתכם.

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
המלצות טיולים בארץ
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בחול