עראיס פלאפל בבגט טבעוני,
להכין דייסת פלאפל:להשרות 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה ל18 שעות לסנן לטחון במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 3 בצלים גדולים (או 6 בצלים בגודל אגרוף)2 חבילות כוסברה 2 חבילות פטרוזיליה 4 כפות זרעי כוסברה ראש שום מקולף לאחר הטחינה להוסיף 4 כפיות כמון 4 כפיות מלח כפית וחצי סודה לשתייה 3 כוסות מים לערבב (אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים להכניס לכלי אכסון ולמקפיא (מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת ובתאבון)(מ2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים 6 ק"ג דייסה, לפחות כמות יש לחלק את תוספות באותו היחס)בתערובת לפלאפל כדורים אין קמח=ללא גלוטן.)(כמובן אפשר להקטין כמויות בהתאמה).
לקחת בגט טבעוני(אפשר רגיל ואפשר בלחמניות),
לחתוך לחתיכות באורך 15 ס״מ,
לרוקן את הפנים(הרך),
למלא בדייסת פלאפל(שבזמן מעיכה תהיה בעובי 1 ס״מ),
לחמם מחבת פסים ואו פלנצה פסים עם מריחה עדינה של שמן על אש בינונית,
להניח מעל את העראיס,
להניח על העראיס סיר מלא מים למשקל,
לטגן את העראיס שכל 5 דקות הופכים צד במשך כחצי שעה ובתאבון.(להגיש עם טחינה)
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥לייקו♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>