וירוס הקורונה חייב את כולנו בסגר נוסף וכך מצאנו עצמנו נעולים בבתים. האופציה היחידה לפינוק שנותרה לנו מבחינתם של רבים היא האוכל, ובעיקר משלוחי האוכל ממסעדות, אלא שגם שם טמונות לא מעט סכנות. אחרים מעדיפים לפנות למשלוחים מהסופר במקום להטריח את עצמם ולהתגודד בחנויות המזון השונות. בכל מקרה דיווחים מראים שבסגר הקודם (מרץ-אפריל 2020) העלו לא מעט אנשים בין חמישה לשבעה קילו. אבל השמנה אינה הבעיה היחידה. אז הנה כמה טיפים בריאים שיסייעו לכם להנות מאוכל מוזמן ועדיין לשרוד את הסגר.
אם חשבתם אחרת אז דעו לכם שהרעלת מזון מסוכנת לא פחות מקורונה. לכן כדי להימנע ממנה השתדלו לזכור כי חיידקים גדלים ביתר קלות כאשר אוכל מאוחסן בטמפורטורה לא נאותה. מהי הטמפרטורה הזו? ארגון הבריאות העולמי מדבר על הטווח שבין 5 מעלות צלסיוס ועד 60 מעלות צלסיוס. כמובן שכל מקרה הוא לגופו ולמוצריו. נכון שרוב האוכל מגיע באמצעות שליחים או במקרים אחרים משלוחים מהסופר, ועדיין הקפידו לבדוק שהוא אוחסן ונארז בצורה נכונה ששומרת על טריותו.
לגבי מוצרים שמגיעים במשלוח מהסופר חובה עליכם לוודא שהם נארזו ונשלחו באופן נכון כדי שלא יסכנו את בריאותכם ואת בריאות בני ביתכם. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בעיקר במוצרי בשר ועופות, אך גם מוצרי חלב וביצים. אם המוצרים הללו הגיעו מופשרים או חמימים, אל תהססו לפנות אל הסופר שממנו הזמנתם ולהתלונן, ולבקש החזר ופיצוי. במקביל, אם הזמנתם חומרי ניקוי ביחד עם מוצרי מזון באותה ההזמנה, וודאו שהם לא נארזו יחדיו באותה חבילה או ארגז.
לגבי אוכל שמגיע ממסעדות, וודאו שהמסעדה עומדת בתקנות הנדרשות לגבי וירוס הקורונה. כלומר, וודאו שאין חולים בין עובדי המסעדה שמכינים ואורזים עבורכם את האוכל. בנוסף, וודאו שהאוכל יגיע אליכם כשהוא ארוז בצורה נאותה ושהוא לא נחשף לחום קיצוני שעלול לפגוע בטעמו ובאיכותו. הדבר נכון בעיקר עבור מאכלים שאינם יכולים לעבור חימום נוסף, כמו סושי לדוגמה.
השילוב של ריחוק חברתי יחד עם שגרה לא יציבה מביא לרכישה של כמויות גדולות מאוד של אוכל. בנוסף, אצל רבים מאיתנו נוצר צורך במאכלים מנחמים שנובע מהבידוד והסגר. במצב זה די ברור שכל אלו אינם מסייעים לנו לשמור על המשקל, ולאכול באופן בריא ומאוזן. כדי להימנע ממצב של עלייה מהירה במשקל בהמלך הסגר הנוכחי מומלץ איפוא לשים לב לנקודות הבאות:
בכל מקרה, גם אם בחרתם להכין אוכל בבית או הזמנתם אוכל מבחוץ זיכרו כי בטיחות מזון היא תנאי מוקדם לביטחון תזונתי ודיאטה בריאה. אוכל בטוח בלבד הוא אוכל בריא. לכן כשאתם מכינים אוכל לעצמכם ולאחרים, חשוב להקפיד על נוהלי היגיינת מזון טובים.
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
פרסום עסקים חינם או מקודם בתשלום
בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים
קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם
אינדקס עסקים והמלצות בפריסה ארצית ובתחומים שונים
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400 או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם