זמן הכנה : 10 דקות
זמן בישול: 25 דקות
רכיבים:
חבילת ספגטי 500 גרם
כף שמן זית
2 שיני שום כתושות - ניתן להשתמש גם בשום קפוא
2 כפות מלאות רסק עגבניות
700 גרם עגבניות מרוסקות (כ 2.5 כוסות)
3.5 כוסות מים רותחים - 840 מ"ל
כפית וחצי מלח, חצי כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור
כפית מלאה רוטב פסטו או כפית שטוחה בזיליקום מיובש - מומלץ להוסיף אך לא חובה
אופן ההכנה
חממו כף שמן בסיר רחב על אש בינונית. הוסיפו 2 שום כתוש או קפוא, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים רותחים ומערבבים היטב.
מתבלים ברוטב פסטו (לא חובה), מלח, סוכר ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה הוסיפו את הספגטי, כסו את הסיר והמשיכו לבשל על אש בינונית במשך 25 דקות. כל 5 דקות יש להרים את המכסה ולערבב. בתחילת הבישול יש לערבב עם כף עץ ואחר כך לערבב עם מזלג, כדי להפריד את הספגטי.
לאחר 25 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
* יש להקפיד למדוד את כמות הנוזלים כדי שלא יחסקו לכם מים - וודאו שאתם משתמשים בכוס בנפח 240 מ"ל או בכוס מידה
בתיאבון!
מתכון פסטה בסיר אחד מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות