אטליז חדש נפתח בקירבת הבית שלכם, או בעיר שלכם והחלטתם לגשת ולבדוק את הסחורה. לכאורה, רעיון מצויין ואפילו מומלץ משום שלאטליז יש לרוב מה להציע שהוא ברמה יותר גבוהה מאשר הבשר שנמכר ברשתות השיווק. ועדיין, מומלץ לשים לב לכמה נקודות חשובות שיוכיחו לכם שעשיתם את הבחירה הנכונה.
נתחיל עם איכות הבשר כסיבה הראשית. כן לרוב בשר מאיטליז מקומי מקורו במקור מהימן, לעיתים מגדלי בשר מיוחדים וכדומה. מה שאומר שיש סיכוי שבבשר שתרכשו יהיו פחות כימיקלים או תוספים למינהים. בנוסף, אם באמת התמזל מזלכם ומדובר במגדלים ייחודיים הרי שנותר לכם לקוות שבעלי החיים טופלו בצורה אנושית יותר בטרם הגיעו לשולחנכם.וכן, בסופו של דבר קניות באיטליז למעשה תומכות בכלכלה ובעסקים הקטנים וזה חשוב במיוחד בימים טרופים אלו.
עכשיו, אל תיתלו תקוות רבות מדי משום לצערנו, לא נהוגה בישראל שיטת סיווג בשר לפי איכות, כמו שהיהא קיימת בארצות אחרות לדוגמה בארצות הברית. המשמעות שלעיתים קרובות אנו נדרשים לשלם מחיר גבוה עד מופקע בעבור נתח בשר שאיכותו אינה מהמשובחות ביותר. לכן חשוב שנסמוך על הקצב שאליו אנו ניגשים ושהוא אכן יהיה אמין כדי שנוכל לרכוש ממנו נתח בשר טרי עסיסי וטוב. המלצות אם כן מחברים, שכנים או משפחה יכולות להתקבל במקרה הזה בשמחה.
המלצות זה נחמד אבל ישנם כמה מדדים שרצוי להשגיח על הימצאותם כשנכנסים לאטליז חדש. וכולם שייכים לחושינו. הראשון הוא הריח. אם נכנסתם לאטליז ובאוויר שורר ריח לא נעים, פשוט תברחו. בחנו היטב את הנתחים המוצגים לפניכם ובידקו אם הם נראים יבשים או לא חתוכים כראוי. אומנם רוב הסיכויים שהבשר הטרי שיימכר לכם הוא בשר טוב שהגיע באופן ישיר מבית המטבחיים. אולם עדיין שימו לב שלא מכרו לכם בשר פיגולים.
הסתכלו מסביב האם הווטרינה נראית לכם נקייה? האם קרש החיתוך שהוא מפלסטיק מלוכלך ומדמם או שהוא נקי? בידקו אם המוצרים במקררים קפואים או שמא הטמפרטורה אינה מספיק נמוכה. ובכלל, סמכו על החושים שלכם ועל התחושה שהמקום מעביר לכם.
בידקו את המבחר של האטליז ובררו מהם נתחי הבשר שהוא מציע, והאם יש לו תוצרת מיוחדת של נקניקיות מתוצרת עצמית או בשרים במשרה ונתחים ממולאים שהם מוכנים לבישול. אטליז שמכבד את עצמו יציע לכם מבחר כזה.
בידקו את מיומנותו של הקצב בעיקר כשהוא חותך ומכין את הנתחים. מאחר ופרוק לא נכון של הבשר עלול לגרום לאובדן בשר או לקבלת נתחים עם הרבה שומן או רקמת חיבור.
מהו בשר פיגולים? ובכן מדובר בבשר של חיה שמתה באופן טבעי, לא משחיטה, או לחילופין בשר שהוא פג תוקף. מה שעלול לגרום לא עלינו למחלות מעיים, לפגיעה בכבד ובכליות ובמקרים חמורים אף למוות. לעיתים מדובר בבשר קפוא שפג תוקפו, ואשר היה צריך להגיע להטמנה או להשמדה.
שימו לב שלרוב הבשר והעוף שאתם רוכשים צריך להיות מסומן. כך שתדעו מהיכן הוא הגיע ונשחט, וכמובן באיזה תאריך הערכה השחיטה, האריזה ומהו התוקף שלו. הסתכלו על צבעו של הבשר. אם הוא כהה הרי שהבשר עבר תהליך של חמצון הברזל, וייתכן והוא מקולקל. גם צבע השומן חשוב ואם הפך לצהבהב לכל אורכו הרי שגם כאן ייתכן וחל תהליך של חמצון הבשר. אם נתקלתם בצבע ירקרק הרי שייתכן וגדלו שמרים ופטריות על הבשר שמוצע לכם.
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
פרסום עסקים חינם או מקודם בתשלום
בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים
קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם
אינדקס עסקים והמלצות בפריסה ארצית ובתחומים שונים
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400 או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם