מתכון צ'ורוס -סופגניות ספרדיות - קינוח ספרדי ידוע: בלילה מתוקה מטוגנת בשמן עמוק ומזכירה בטעם סופגניות.
מספר מנות - 10-12 יחידות
חלבי - ניתן להכין פרווה
מצרכים:
רבע כוס חלב או מים - 60 מ"ל
25 גרם חמאה או מחמאה/מרגרינה
1 כפית סוכר
קורט מלח
חצי כוס קמח - 70 גרם
1 ביצה גדולה גודל L
אופן הכנה:
בסיר קטן על אש גבוהה מחממים את החלב, חמאה, סוכר ומלח עד שהחמאה נמסה.
לאחר מכן מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות (בעזרת כף מעץ) עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר ומעבירים לקערה.
מיקסר מערבבים כ-10 שניות על מנת שבלילת הבצק תצטנן מעט
לאחר שהתקררה מעט מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה. אפשר כמובן להשתמש בשקית זילוף חד פעמית מאיכות טובה.
בסיר טיגון מחממים שמן לטיגון חצי עמוק
כשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס"מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים). מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מייד.
רצוי לאכול במקום.
ניתן להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל, ריבת חלב או לתבל באבקת קינמון עם סוכר.
מתכון לצ'ורוס מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות"