זמן הכנה: כ 10 דקות
מס' מנות: 10-12 לביבות
מצרכים:
כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (ניתן להשתמש במקום בכוס קמח תופח)
כפית מיץ לימון טרי
3 כפות שטוחות סוכר
חצי כוס מים רותחים
1 ביצה
*שמן לטיגון
*לפיזור מעל: אבקת סוכר, דבש
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
ממלאים חצי כוס במים רותחים יחד עם כפית מיץ לימון ו 3 כפות שטוחות סוכר - מערבבים עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק.
מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.
מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר.
כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן
(יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר).
לאחר מספר שניות כשכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. להיזהר לא לשרוף
מוציאים את הלביבות ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
לפני ההגשה– מומלץ לפזר אבקת סוכר או דבש.
*הערה: כדי לדעת אם הלביבות מוכנות מבפנים מומלץ להוציא לביבה אחת, לחתוך באמצע בסכין ולבדוק.
מתכון לביבות לחנוכה מאת אתר "מתכונים ב-10 דקות"