פס שבמרוקו היא העיר העתיקה ביותר במדינה. היא אמנם אינה הבירה הרשמית של מרוקו, אך בהחלט זוכה להתייחסות כאל הבירה הרוחנית שלה. העיר היפה והגדולה הזו שגבעות מקיפות אותה מכילה כמה מהמראות היפים בעולם. לפס שני פנים, עיר עתיקה שנותרה כמעט ללא שינוי, ועיר חדשה בעיצוב צרפתי מודרני. אם אתם מתכננים טיול לפז הנה כמה המלצות על האטרקציות שכדאי לבקר בהן, וגם כמה מקומות שכדאי לאכול בהם.
השער הכחול
כל מי שערך טיול לפז יגיד לכם שאחת האטרקציות הראשונות היא באב בוז'ול, הידוע גם בשם "השער הכחול של פס". אם תצאו דרך השער הזה תגלו כי צידו השני הוא ירוק. הכניסה המתנשאת עם אריחי הפסיפס היא הפורטל האיקוני ביותר למדינה העתיקה, ולעיר מימי הביניים הגדולה ביותר ששרדה בעולם ושכוללת אזור ללא מכוניות עירוניות. הכחול בצד שמקבל את פני המבקרים החדשים מייצג את צבעה של העיר פס, המפורסמת בזכות כלי החרס שלה, הצבועה בעיצוב כחול קובלט אלגנטי. הצד האחורי, הפונה למדינה, הוא ירוק - צבע האיסלאם. השער, שנבנה בשנת 1913, הוא פתח בין שתי נקודות חשובות של העיר שהן גם צבעוניות ודינמיות, האחת מרגישה במאה ה -21, והשנייה תערובת מסקרנת של תקופות שונות.
כאן מכינים את עורות בעלי החיים באופן מיושן כשהם ספוגים בכלי גיר המכיל צואת יונים ושתן חמורים, כשהם מוכים ביד או ברגליים בתוך עיסה וצבועים בצבעים טבעיים. העור הצהוב שנצבע בזעפרן נחשב למוערך ביותר ומשמש באופן מסורתי לייצור נעלי הבית המחודדות הנקראות באבוש. יש לציין כי הריח אינו מיועד לבעלי קיבה חלשה, ולכן עדיף לקבל את זרדי הנענע המוצעים בדלת.
בהמשכו של טיול לפז מומלץ לבקר בדאר באתה שהוא ארמון מלוכה לשעבר הממוקם בלב העיר העתיקה של פאס, ואשר הוסב למוזיאון בשנת 1915. כיום הוא מאכלס אוסף משובח של כ -6,000 פריטים החל מאריחים מרוקאים מסורתיים ועד שטיחים ואסטרולאבות. דאר בתא הוזמן בתקופת שלטונו של חסן הראשון, סולטן מרוקו בין השנים 1873 - 1894. הוא נבנה בסגנון ערבי-אנדלוסי, עם גן רגוע ועיטורים משובחים, והוא שימש מקום עבור הסולטאן לבדר את האורחים, פונקציה זה נשמרה בתקופת שלטונו של בנו של חסן הראשון, עבדאלזיז. בין השנים 1912-1915 נכבשה דאר בתאה על ידי נציגי הפרוטקטורט הצרפתי, וכאשר אלו העבירו את מקום מגוריהם לרבאט, דאר באתה הוסב למוזיאון.
כל מי שמגיע לפז אינו יכול להתעלם מהמלח זוהי השכונה היהודית הראשונה אשר הוקמה במרוקו בעיר פז בשנת 1438. רשומות היסטוריות מצביעות על כך שהמלח של פז, בדומה לגטו האירופי, הוקמה כדי להגן על האוכלוסיה היהודית ההולכת וגדלה בעיר. אוכלוסייה זו הופרדה משאר תושבי העיר בתמורה לנאמנותה לסולטאן. מקום נוסף שמאוד מומלץ לבקר בו במהלך טיול לפז הוא בית הקברות היהודי של פז, ובקבריהם של כמה מהיהודים הידועים ביהדות מרוקו, וביניהם ללה סוליקה.
מה יש לאכול והיכן?
האוכל המרוקאי נחשב לאוכל מצויין. בפז תוכלו לאכול במסעדות מרוקאיות איכותיות, ששוכנות בבניינים משוחזרים. אולם ניתן גם לאכול ארוחה בנוסח צרפתי באזורים החדשים של העיר. ליד השער באב בוג' אלוד תמצאו אוכל רחוב טוב שעדיין נחשב לבטוח וטעים מאוד.
מסעדת לה קאסבה נחשבת למסעדה טובה וזולה, עם שירות ידידותי וטאג`ינים טעימים. מסעדת אל פאסייה היא מסעדת יוקרה עם אוכל גורמה מרוקאי. במסעדת זגורה מוגש מגוון של אוכל מרוקאי וצרפתי. והקהל בה מורכב ממקומיים ומתיירים.
לחובבי המתוקים שביניכם השתדלו שלא לפסוח על פאטיסרי קורטובה עם תצוגה מגרה של המון מתוקים. ואם בתרבות האוכל מדובר הרי שמומלץ לקחת שיעור בישול באנגלית בריד טאפילאטל, וללמוד כיצד להכין קוקוס ומרק חרירה.
פרסום מאמרים וכתבות
מעוניינים לפרסם מאמר באתר המלצה?
חייגו 0722-400-400
או שלחו מייל ל info@hamlatza.co.il ונחזור אליכם בהקדם
נושאים נוספים באתר "המלצה" שאולי יעניינו אתכם:
פרסום עסקים חינם או מקודם בתשלום
בלוג - כתבות מאמרים וטיפים בתחומים שונים
קידום משולב בגוגל ואתר המלצה - פרסום עסקים מתקדם
אינדקס עסקים והמלצות בפריסה ארצית ובתחומים שונים