קוגל מסורתי מבית סבתא אטריות ותפו״א משודרג צמחוני,
לבשל 800 ג״ר תפו״א מזני גורמא עד חצי רכות עם כפית מלח הימלייה לסנן לחתוך לטבעות של 2 ס״מ,
לבשל 2 חבילות אטריות דקות(800 ג״ר)לסנן,
להכניס לקערת ערבוב גדולה את האטריות ותפו״א החתוכים לערבב,
להוסיף כוס סוכר דמררה כוס חמוציות כוס צמוקים כוס אגוזי מלך קצוצים גס 3 כפיות פלפל שחור גרוס כפית מלח הימלייה לערבב לתערובת אחידה,
לחמם על מחבת כוס סוכר דמררה וכוס שמן עד יצירת קרמל(צבע בין כתום לחום כהה)ֿ(זהירות מכוויות),
לשפוך לתערובת לערבב לתערובת אחידה,
לקשקש בקערה 6 ביצים להוסיף לתערובת לערבב לתערובת אחידה,
לקחת סיר לגחנון קוטר 24 גובה 12 לצפות מבפנים עם נייר אפייה משומן בריסוס קל,
להכניס את התערובת להדק ולכסות במכסה,
להכניס לתנור חם על 190 מעלות טורבו לאפות שעה ורבע,
להוריד את החום ל 90 מעלות רגיל לאפות לילה ובתאבון.
(מתכון משודרג שעובר כמה דורות במשפחה ויוצא מעדן)
הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥לייקו♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות
לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>