אם זומנתם לחקירה במשטרה, יש מספר דברים שממש חשוב שתדעו! מאמר זה יעזור לכם להתכונן לקראת החקירה כדי שתוכלו להימנע מטעויות מיותרות.
חקירה במשטרה נועדה לאפשר למשטרה לקבל את כל המידע הנחוץ לה כדי לשמור על החוק ולטפל במקרים שונים של עבירות מסוגים שונים. היות שכך, לעתים מטרת החקירה היא לקבל מידע מהנחקר לגבי חשודים אפשריים, מידע נוסף לגבי אופי העבירה וכדומה ולעתים מטרת החקירה היא לקבל מידע מהחשוד, שיוכל בשלב מאוחר יותר לעזור בהליכים הפליליים כנגדו.
כאמור, ישנם שני סוגים עיקריים של חקירות וישנה חשיבות גדולה להבחנה בין השניים מבחינת הנחקר. זאת, משום שכאשר מדובר על חקירה במשטרה לצורך מתן עדות, הרי שהנחקר איננו חשוד בביצוע העבירה והוא איננו עומד בפני הליכים משפטיים. לעומת זאת, כאשר הנחקר הוא חשוד, נלקחות ממנו טביעות האצבעות שלו והוא מצולם לצורך תיעוד וכל מה שיאמר או יעשה, עלול לשמש כנגדו בהמשך.
האמת היא, שלא משנה מהי סיבת הזימון לחקירה, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין מומחה מתחום המשפט הפלילי ובמידת האפשר, אף להזמין אותו להיות נוכח במהלך החקירה. יחד עם זאת, כאשר הנחקר הוא חשוד, החשיבות של נוכחות עורך הדין גבוהה עוד יותר וזאת, משום שלכל מילה שהחשוד יגיד במהלך החקירה עלולה להיות משמעות מכרעת לגבי עתידו.
מתי כדאי לפנות לעורך הדין?
אם קיבלתם זימון ואתם עומדים בפני חקירה במשטרה, כדאי שתפנו לעורך דין בהקדם האפשרי ולא תחכו עד לזמן שהותכם בתחנת המשטרה! התייעצות עם עורך דין לפני ההגעה לתחנת המשטרה יכולה לעזור לכם לדעת כיצד להתנהל כבר מרגע ההגעה אל תחנת המשטרה ואין ספק, שיכולה להיות לזה משמעות מאוד גדולה!
היות שעורך הדין שלכם הוא האדם המייצג אתכם ואת האינטרסים המשפטיים שלכם, חשוב שהוא יקבל מכם את כל המידע הרלוונטי. רק כך הוא יוכל לעזור לכם ולתת לכם את השירות המקצועי ביותר שניתן. למעשה, כבר אל פגישת הייעוץ הראשונה מומלץ להגיע מוכנים עם כל התיעוד האפשרי בנוגע לעבירה המדוברת כולל מסמכים, צילומים, הקלטות וכל מה שיש ברשותכם.
חקירה במשטרה היא דבר מלחיץ לכל אחד ואין ספק, שכאשר אנו לא יודעים לקראת מה אנו הולכים, זה נעשה מלחיץ הרבה יותר! היות שכך, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין פלילי בשלב מוקדם של ההליכים עד כמה שניתן ולמסור לו את הגרסה שלכם ואת הראיות שבידיכם, המחזקות את הגרסה שלכם. כך הוא יוכל להנחות אתכם כיצד להתנהל ולתת לכם, בתור התחלה, את הכללים הבסיסיים של "עשה ואל תעשה" לקראת החקירה, לאורך החקירה עצמה ולאחריה.