קולרבי ממולא בפלאפל עם טחינה בתנור טבעוני ללא גלוטן

קולרבי ממולא בפלאפל עם טחינה בתנור טבעוני ללא גלוטן,

לקחת 6 קולרבי בינוניים(אפשר יותר)לקלף,

לחורר עם מקדח ממולאים(הכי גדול)עד חצי ס״מ מהתחתית(לשמור את הקולרבי המרוסק מהקידוח לסלט),

להכניס לסיר עם כף אבקת התיבולית ראס אל השף הפשוט(תחליף ביתי לאבקת מרק משודרגת טבעית ללא חומרים מוספים),

לבשל עד התחלת ריכוך לסנן ולקרר,

למלא בחור כפית טחינה מוכנה סמיכה(לא גולמית),

למלא מעל דייסת פלאפל עם גבעה קטנה,

לרסס במעט שמן,

להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה,

להכניס לתנור חם על 200 מעלות לאפות עד הזהבה יפה ובתאבון.(בערך 35 דקות)
דייסת פלאפלאסלי ללא גלוטן,להשרות 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה ל18 שעות לסנן לטחון במטחנת בשר חורים 3 מ"מ עם 2 בצלים גדולים (או 4 בצלים בגודל אגרוף)2 חבילות כוסברה 2 חבילות פטרוזיליה 4 כפות זרעי כוסברה ראש שום מקולף לאחר הטחינה להוסיף 4 כפיות כמון 4 כפיות מלח כפית וחצי סודה לשתייה 3 כוסות מים לערבב (אם רוצים לטגן כדורים יש לתת לנוח לתערובת במקרר שעתיים להכניס לכלי אכסון ולמקפיא (מתי שרוצים להכין כדורי פלאפל מפשירים את התערובת ובתאבון)(מ2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים יוצאים 6 ק"ג דייסה, לפחות כמות יש לחלק את התוספות באותו היחס)בתערובת לפלאפל כדורים אין קמח=ללא גלוטן.)(כמובן אפשר להקטין כמויות בהתאמה)

 

הי אוהבים לבשל לייייק לבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים בבלוג שלי ♥♥ קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם ♥♥ בפייסבוק כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו ♥לייקו♥ ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים מענה על שאלות חידושים הגרלות והפתעות

לחצו כאן לכניסה >>>

 

לחצו כאן לצפיה בעמוד האינסטגרם >>>

 

לחצו כאן לצפיה בבלוג המתכונים באתר המלצה >>>

 

 

הנחה מיוחדת לרגל פתיחת השנה, כלי בישול מרוקאי ב 20% הנחה לחברי הקהילה.

לחצו כאן לרכישה

המלצות טיולים בארץ
רישום עסקים לאתר
רישום המלצה חדשה
המלצות טיולים בארץ
המלצות טיולים בחול